Aspecte tehnice cu privire la sifoanele de pardoseală

Fiecare încăpere dintr-o locuință necesită o preocupare și o atenție aparte, însă din punct de vedere tehnic și sanitar, este recunoscut faptul că baia prezintă cel mai înalt nivel de complexitate. Atenția acordată fiecărui detaliu și asigurarea unui sistem care să funcționeze armonios alături de fiecare componentă de aici implică suficient de mult efort.

Abia atunci când o persoană urmează să își construiască propria casă poate descoperi cât de multe elemente și obiecte ascunse pot exista în spatele confortului ce ne este asigurat de propria locuință. Atunci când vorbim de baie, puțini sunt cei care oferă atenție unui anumit sistem de scurgere al apei, cunoscut sub denumirea de sifon pardoseală.
Sifonul pentru pardoseală reprezintă un sistem special conceput și construit, pentru scurgerea apei. Indiferent de dimensiunile pe le-ar putea implică, sifonarea este verticală, iar montarea unui astfel de sistem este posibilă la dușuri, băi, terase și nu numai.
Din punct de vedere tehnic, sifonul prezintă mai multe elemente constitutive: capacul de oțel inoxidabil cu acoperire ceramică sau fără, rama din oțel inoxidabil, cadrul din oțel inoxidabil și sifonul din același material cu garda hidraulică împotriva mirosului, simplu de demontat și sită pentru părul rezidual.
Conceptul de sifon în pardoseală este o invenție excelentă și apreciată în special de către proprietarii care au locuit în urmă cu 40 sau 50 de ani în blocurile de tip cutie de chibrit specifice epocii comuniste. Erau realizate în partea extremă a unui perete, fără a se valorifica ideea de etanșeitate, iar mirosurile erau libere să circule fără niciun control. Baia era inundată de mirosurile neplăcute a tot ceea ce locatarul a avut neinspirația sau necesitatea de a utiliza. Indiferent cât de amplă era ideea de asigura curățenia asupra sifonului, nu se găsea nimic ce ar fi putut facilita un tranzit al apei fără nicio problemă.
Montarea sifonului de pardoseală este o operațiune complexă care cuprinde mai mulți pasi și pe care orice tehnician priceput trebuie să îi cunoască și să îi îndeplinească ca atare. Specialiștii rigolesifoane.ro prezintă în detaliu care sunt aspectele ce trebuie urmărite atunci când vine vorba de realizarea planului tehnic.

Pasul 1
Această operațiune debutează cu o parte masuratorie, mai exact, se va măsura pe perete într-un punct oarecare al încăperii și se va determina care este nivelul pardoselii finite. Ulterior, se va lua o cărămidă și se va așeza lângă perete chiar în punctul respectiv, potrivindu-se astfel încât fața superioară a cărămizii să se găsească la nivelul pardoselii finite.
Pasul 2
Acest pas vizează așezarea sifonului de pardoseală la locul său de montare și se va lua un dreptar de lemn, care va fi așezat cu un capăt pe cărămidă, iar cu celelalt capăt chiar lângă sifonul de pardoseală, pe o altă cărămidă. În acest fel, cărămidă de lângă sifonul de pardoseală se va ridica sau va coborî, până în punctul în care dreptarul va dobândi o poziție orizontală.
Pasul 3
Cărămida de lângă sifon este fixată în această poziție, iar după se va măsura din punctul părții inferioare a dreptarului în jos, după caz, și următoarele distanțe la care se va așeza partea superioară a sifonului de pardoseală sunt de aproximativ 3-5 cm în băile normale și 5-7 cm în camerele de duș.
Pasul 4
Așadar, odată cu așezarea corespunzătoare a sifonului, cărămizile care au rol de suport vor putea fi înlăturate, iar sifonul se va fixa în această poziție cu mortar de ciment ori un alt material. Tot atunci are loc și fixarea în gaura respectivă din planșeu și conductă de scurgere.
Pasul 5
Înainte de a fi turnată pardoseala în încăperile în care vor fi montate sifoane de pardoseală, tehnicianul va trebui să acopere cu mortar de ciment găurile din planșeu prin care vor urma să treacă acele coloane de apă sau de scurgere. Importantă acestei operații vizează faptul de a nu exista infiltrații în viitor.

Magazinul online rigolesifoane.ro pune la dispoziția publicul o gamă variată de sifoane pardoseală, precum și de rigole duș. Diversitatea sub care se găsesc aceste produse oferă clienților posibilitatea de a alege modelul potrivit în funcție de design, nivelul de funcționalitate și adaptarea sistemul în care vor fi montate. La costuri accesibile și asigurarea livrărilor profesionale, rigolesifoane.ro este alegerea potrivită pentru cei care se ocupă de montarea și instalarea obiectelor sanitare din baie.

Lasă un Comentariu...

*