Alege o cadă de baie freestanding pentru o baie de vis

Dacă plănuiești să îți renovezi baia în viitorul apropiat, probabil te-ai interesat deja ce stil este la modă și care sunt tendințele în materie de design. Cada de baie freestanding este cu siguranță un element modern și foarte popular. Așa că dacă baia ta dispune de un spațiu generos, atunci ar trebui să optezi pentru o astfel de cadă care va schimba radical aspectul încăperii.

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/cada-freestanding-florida-venus-new-155×73-cm.html

Căzile de baie freestanding sunt versatile, pot fi integrate în orice stil, indiferent că vrei să mergi pe ideea unei băi elegante, unei băi vintage sau minimaliste. În plus, te va face să te simți ca într-un film.

Beneficiile unei căzi de baie freestanding

O cadă de baie freestanding poate oferi încăperii un aspect unic și prezintă multe avantaje precum:

 • Iluzia de spațiu mărit. Zona deschisă din jurul căzii iți va da senzația de mai mult spațiu.
 • Flexibilitate: poți așeza cada freestanding oriunde îți dorești, fără să fie nevoie să depinzi de pereți sau măști.
 • Varietate de culori și modele. Dacă majoritatea căzilor arată cam la fel, acest tip de cadă sigur va ieși în evidență. În plus, poți alege mai multe culori sau modele, în funcție de aerul pe care vrei să-l dai spațiului.
 • Posibilitatea de a alege din mai multe materiale.
 • Dacă vrei să scoți în evidență faianța sau decorul, atunci această cadă este ideală pentru că nu va ocupa din pereti. În plus, vei avea loc să amplasezi mai multe piese de mobilier precum etajerele.

De ce aspecte trebuie să ții cont când alegi o cadă de baie freestanding?

 1. Dimensiunile băii si a căzii. În general, cada de baie freestanding se montează în centrul băii pentru a avea un aspect estetic de impact. Tocmai de aceea, trebuie să iei în considerare că în jurul căzii să mai rămână spațiu de mișcare, fără să te lovești de celelalte obiecte. De asemenea, trebuie să iei în calcul să fie suficient de încăpătoare pentru a te simți confortabil.
 2. Locul în care urmează să o montezi și funcționalitatea lui. Asigură-te că țevile de scurgere, cât și cele de alimentare ajung în locul în care vrei să amplasezi cada, însă fără să fie la vedere.
 3. Stilul băii. Există o mulțime de modele pe piață, precum căzile de baie găsite la NeaKaisa, așa că trebuie să te gândești ce stil va avea baia ta pentru a alege un model potrivit.

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/cada-freestanding-ideal-standard-connect-air-169×78.html

 1. Materialul este un aspect important în alegerea unei căzi rezistente și de calitate. Poți alege dintre căzi din acril, oțel inoxidabil, piatră, cupru, fontă sau lemn. Cea mai populară alegere este cada din acril pentru că este mai rezistentă și mai accesibilă la preț. Un model potrivit este cada freestanding Ideal Standard pe care o poți găsi pe site-ul neakaisa.ro.
 2. Bateriile. Multe dintre căzile freestanding nu vin la pachet și cu baterii de cadă, așa că va trebui să achiziționezi și aceste accesorii. În funcție de locul în care vei amplasa cada, poți alege baterii montate în perete sau o baterie individuală.

Tipuri de căzi de baie

Și pentru că am precizat faptul ca vei găsi căzi freestanding de diferite tipuri, atunci ne-am gândit că ar fi util să îți prezentăm ce poți găsi în magazinele de specialitate. Printre căzile de baie găsite la NeaKaisa se numără și tipurile de mai jos.

 • Ovale sau rotunde, mai adânci, sunt ideale pentru cei care preferă băile lungi și călduroase, în care apa să îți acopere umerii.
 • Căzi cu piciorușe, specifice anilor 1800 care se integrează perfect în băile vintage.

Accesoriile potrivite pentru o cadă freestanding

Un accesoriu important care exprimă personalitatea băii, cât și pe a ta este bateria de duș. Căzile freestanding pot avea două tipuri de baterii, și anume cele montate pe perete sau cele montate pe pardoseală.

 1. Baterie montată pe pardoseală cu un singur robinet. Se instalează de obicei în spatele căzii, pe partea de sus și este ancorat în podea. Temperatura și debitul apei sunt controlate dintr-un singur mâner.
 2. Baterie montată pe pardoseală cu două robinete. Se instalează la fel ca și în cazul de mai sus, însă diferența este că controlul apei se face de la două mânere diferite pentru apă caldă și apă rece.
 3. Baterii montate pe perete. Și aceste modele pot fi găsite cu un mâner sau două și pot fi mai placate din punct de vedere estetic. Dezavantajul este că necesită mai multe lucrări la nivelul instalației și sunt mai greu de montat sau de accesat dacă există anumite probleme.

Stiluri de baterii pentru căzile freestanding

 • Stilul Telefon, popular în anii 1950 cu o formă similară vechilor telefoane fixe din acea perioadă.
 • Stilul Victorian specific anilor 1800. Robinetele sunt mai lungi și inclinate în partea de sus, asemănătoare cu o trompă de elefant și au de obicei două mânere.
 • Stilul Englezesc asemănător cu cel Victorian, dar puțin mai scurte. Se găsesc de obicei realizate din nichel sau bronz.
 • Stilul Modern cu un design mai simplu și mai practic.

 

 

Lasă un Comentariu...

*