Accesorii baie – stilul de amenajare tropical

Accesorii baie – când vorbim de amenajări baie, stilul tropical câștigă tot mai mult teren deoarece aduce un strop de exotism și prospețime în rutina zilnică. Stilul de amenajare baie tropical se bazează pe elemente naturale, culori vibrante și accente inspirate din peisajele tropicale. În acest articol ți-am pregătit o serie de sfaturi și idei despre cum să transformi o cameră de baie obișnuită într-una plină de culoare. Iată câteva caracteristici și idei pentru a crea o baie tropicală în propria locuință:

Culori vibrante: nuanțele dominante într-o baie tropicală sunt inspirate din natură: verde smarald, albastru turcoaz, galben soare și nuanțe calde de maro și crem.

Utilizarea elementelor naturale: bambusul, ratanul și fibrele naturale sunt materiale perfecte pentru a aduce elemente naturale în baie. Acestea pot fi folosite pentru mobilier, rafturi, oglinzi sau accesorii.

Plante: nimic nu evocă mai bine atmosfera tropicală decât plantele exotice. De aceea, adăugarea unor plante precum ferigi, orhidee, bromelii sau bambus în spațiul de baie  va crea o atmosfera de grădină tropicală.

Accente naturale: elementele naturale, precum pietrele de râu, scoicile sau cochiliile, adaugă un plus de autenticitate. Amenajează spațiul din jurul căzii sau de la duș folosind astfel de elemente de decor.

Iluminat natural și artificial: lumina naturală trebuie să fie maximizată, iar iluminatul artificial trebuie să ofere un ambient plăcut, fără a fi prea agresiv însă.

Iată câteva idei de amenajare baie în stil tropical:

Creează o zonă spațioasă la dus cu podea din piatră și plante suspendate în jurul său pentru a simula o cascadă tropicală. În ceea ce privește mobilierul, optează pentru mobilier de baie din bambus,  ratan sau alte materiale care imită piatra pentru a adăuga și mai multe elemente caracteristice stilului tropical. Totodată,  alege suporturi pentru săpun din ratan pentru a completa aspectul natural al băii. De asemenea, plantele  în ghivece suspendate sau pe rafturi vor revitaliza și mai mult spațiul din baie.

Optează pentru lumânări parfumate cu arome de cocoș, vanilie sau fructe tropicale pentru a completa atmosfera relaxantă.

Cum poți obține o amenajare baie deosebită prin combinarea stilului tropical cu alte stiluri

Dacă îți dorești un mix între stilul tropical și cel minimalist, alege piese de mobilier simple, în culori neutre, care să permită plantelor și elementelor tropicale să iasă în evidență.

Optează pentru un design spațios și luminos, cu ferestre mari care permit pătrunderea luminii naturale în interior. Evită supraîncărcarea spațiului cu accesorii sau mobilier voluminos.

Dacă dorești un stil scandinav cu accente tropicale, folosește culori neutre, specifice stilului scandinav, pentru pereți și mobilier, și adaugă accente vibrante de verde, albastru sau galben, reprezentative pentru stilul tropical. Totodată, integrarea lemnului, a bambusului și a altor materiale precum sticla în designul băii va crea o atmosferă caldă și primitoare, specifică stilului scandinav.

 Iată și alte stiluri care se potrivesc stilului tropical:

Stilul bohemian

Combinația de imprimeuri tropicale, textile bogate în texturi și accesorii artizanale adaugă un aer boem și excentric în baie. Folosește covoare kilim sau perne cu franjuri.

Stilul modern

Adoptă un design modern și minimalist, cu forme geometrice, pe care să-l combini cu accente tropicale, în culori vibrante. Folosește materiale și finisaje de înaltă calitate, precum sticlă și metal, dar și alte accesorii baie interesante pentru a crea un aspect contemporan, care să se potrivească cu elementele tropicale.

Indiferent de mixul ales, încearcă să păstrezi echilibrul și coerența între diferitele elemente de design, astfel încât baia să devină un spațiu armonios și plin de personalitate.

Joacă-te cu texturi și culori pentru a crea o baie care să te încânte și să te inspire în fiecare zi. Prin folosirea culorilor fresh, a materialelor naturale și a plantelor vei obține un spațiu de baie frumos amenajat  și foarte confortabil, în care să te relaxezi după o zi agitată la job.

Lasă un Comentariu...

*