5 trucuri pentru o baie impecabilă

Baia este locul în care trebuie să te simți cel mai bine, un spațiu care te reprezintă cu totul și de aceea trebuie să încerci ca aceasta să fie cochetă și să corespundă întru totul nevoilor tale și ale familiei tale.

Dacă încă te afli în faza de proiectare a locuinței tale, ar fi poate benefic să adaugi un plus de metri pătrați pentru acest spațiu. Și acest lucru pentru că baia nu înseamnă pur și simplu doar cabină de duș și chiuvetă, ci mai mult de atât, o împletire frumoasă a ideilor de decor. De aceea, cu cât te vei „juca” mai mult cu un spațiu mai mare, cu atât ceea ce ieși la final va fi exact pe placul tău.

Iată mai jos 5 trucuri de amenajare pentru o baie impecabilă:

1. Așează fiecare lucru de care ai nevoie în locul său special creat. Fie că este vorba despre un aparat de tuns barba, pe care îl poți regăsi aici, un aparat de bărbierit, precum este acesta sau pur și simplu un parfum sau un deodorant, fiecare obiect de acest fel trebuie să fie așezat în locul special realizat în acest sens. Vei avea nevoie de un spațiu de depozitare în baie, fie că este vorba despre un dulap suspendat, fie că este vorba despre un dulap așezat sub chiuveta de la baie. În interiorul său ai putea așeza atât obiectele de îngrijire personală, cât și alte produse de care ai nevoie atunci când intri în baie, precum prosoape sau chiar lenjerie.

2. Optează pentru un iluminat de calitate – acest lucru este foarte important. Cu cât baia va fi mai bine iluminată, cu atât spațiul de care beneficiezi va fi mai bine pus în valoare. De aceea, este bine să încerci să alegi becuri de cea mai bună calitate, cu lumină puternică, ba chiar să optezi pentru spoturi în zona chiuvetei, acolo unde te aranjezi în fiecare dimineață.

3. Ceramica, aleasă cu multă grijă – este bine să alegi produsele din ceramică cu multă atenție. Acestea trebuie să fie rezistente și să se potrivească ideilor tale de decor. Fie că vei opta pentru duș sau cadă, pentru o chiuvetă mai mică sau una mai mare, aceste obiecte sunt cele mai importante în baie și de aceea trebuie să fie alese cu multă grijă.

4. Piatra naturală – un truc isteț de amenajare! Atunci când vorbim despre placatul pereților sau pardoselii, ar fi bine de luat în considerare placarea cu piatră naturală. Aceasta este mult mai rezistentă, este un produs apreciat în ultima perioadă și care poate oferi băii tale o notă în plus de eleganță. De asemenea, ardezia flexibilă ar putea fi o soluție pentru amenajarea băii tale, montându-se foarte ușor și mai ales îngrijindu-se foarte bine. Vei găsi numeroase variante de piatră naturală, în nuanțe cât mai îndrăznețe.

5. Accesoriile, prezente în baie – mai ales dacă ai de-a face cu un spațiu mai mare, ar trebui să iei în calcul și accesoriile. Fie că este vorba despre oglinzi, fie că este vorba despre o vază cu flori sau cu lavandă, toate aceste accesorii nu vor face altceva decât să înfrumusețeze și mai mult spațiul și astfel să te poți relaxa în voie atunci când pătrunzi în încăpere.

Lasă un Comentariu...

*