5 sugestii pentru a eficientiza spațiul din baie

Ce poți face pentru a eficientiza spațiul din baie? Care sunt cele mai interesante recomandări și de ce sunt potrivite pentru amenajare baie? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Baia este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Cu toate acestea, amenajarea este adesea dificilă mai ales când dimensiunea băii este una mică spre medie. Foarte mulți oameni se axează doar pe alegerea culorilor pentru obiectele de mobilier și ignoră alte aspecte importante care trebuiesc luate în calcul. O baie trebuie amenajată într-un mod plăcut, dar în același timp și eficient.

Amenajare baie în funcție de dimensiunea acesteia

Dimensiunea este cel mai important criteriu pe care trebuie sa îl luam în considerare atunci când pregătim planul de amenajare al băii. Dotarea trebuie realizată corespunzător, astfel încât să te poți mișca în baie fără să te lovești de tot felul de obiecte de mobilier.

Nu toată lumea beneficiază de o baie mare, spațioasă și luminoasă, mai ales dacă locuința este un apartament micuț. Tocmai de aceea, trebuie să avem grijă cum eficientizăm spațiul astfel încât să nu ne lipsească nimic din baie și totuși să avem impresia că avem foarte mult loc liber.

  1. Băi mici sau foarte mici

Acestea sunt cele mai problematice și creează bătăi de cap chiar și celor mai pricepuți designeri. Cel mai important aspect este funcționalitatea iar spațiul trebuie folosit eficient. Pentru acestea există mici trucuri care să creeze senzația de loc mai mare. Cel mai frecvent utilizat sunt culorile care pot da cu ușurință senzația de aerisire dacă sunt folosite în modul potrivit. Nuanțele deschise precum bej, crem sau bleu sunt potrivite pentru băile mici sau foarte mici și se pot folosi atât la gresie și faianță cât și la mobilier.

  1. Băi mari

Lucrurile stau cu totul altfel în cazul băilor mari. Posibilitățile de amenajare sunt mai variate, spațiul fiind mult mai generos și mai permisiv. Chiar și așa, există tendința de a umple ineficient spațiul iar acest lucru poate crea un mediu îngust chiar dacă dimensiunea nu este deloc una mică.

Pentru toate aceste probleme venim în ajutorul vostru cu câteva idei rapide și accesibile pentru eficientizarea spațiului din baie, pentru ca încăperea să își păstreze mereu o tentă aerisită și comodă.

  1. Înlocuiește cada cu o cabină de duș

Dacă ai ales o cadă pentru a avea parte de băi liniștitoare cu spumă dar nu mai ai loc să te miști prin baie, nu este târziu să optezi pentru o cabină modernă de duș. Aproape jumătate din spațiul din baie este ocupat de cadă, în timp ce cabina de duș ocupă doar un sfert din spațiul liber. În funcție de caracteristicile băii, poți alege o cabină pătrată sau semi rotundă pe care să o poziționezi cu ușurință pe colț. În acest fel, vei avea mai mult spațiu și baia va arăta foarte elegant.

  1. Alege dulapurile suspendate

Cu toții avem nevoie de mici spații de depozitare a obiectelor pe care le folosim în baie, iar de multe ori acestea sunt reprezentate de dulapuri de mici sau mari dimensiuni. Cele mai potrivite pentru eficientizarea spațiului sunt cele suspendate și în acest fel vei economisi spațiul și îți vei putea depozita toate obiectele dorite, fără să fie expuse la vedere.

  1. Ȋncorporează un blat pentru chiuvetă

Fiecare colțișor este important în baie și tocmai de aceea un blat în jurul chiuvetei ar fi foarte util. Poți așeza pe el toate produsele cosmetice și de îngrijire necesare fără să mai ai nevoie de un dulăpior pentru depozitare. De asemenea, poți încorpora și un mic corp de mobilier sub chiuvetă unde să depozitezi alte obiecte utile (prosoape, hârtie igienică, produse de curățenie).

  1. Nu uita să îți pui oglinzi

Spațiul câștigat cu ajutorul oglinzilor nu este unul real, însă senzația creată de acestea este de spațiu mare și luminos. Oglinzile pot fi așezate deasupra chiuvetei, pe ușa de la baie, pe ușile dulăpioarelor. Reflexiile din oglindă creează impresia că spațiul este mult mai mare decât pare.

  1. Alege un vas de toaletă suspendat

Un vas de toaletă suspendat și un rezervor încastrat în perete pot contribui la eficientizarea spațiului din baie. În același timp, baia va arăta mai elegant cu acest tip de vas de toaletă iar igienizarea zonei se va putea realiza cu mai multă ușurință.

Pe lângă acestea, există și alte metode de amenajare baie care au un efect de eficientizare a spațiului care se potrivesc cu toate tipurile de băi și stilurile arhitecturale. Nu te teme să faci schimbări dacă ai senzația că nu ai suficient loc în baia de acasă.

Laguna.ro este alături de tine în amenajarea băii tale, indiferent de dimensiune.

Lasă un Comentariu...

*