5 lucruri de care ai nevoie pentru o baie practică și stilată

Dacă până nu demult, băile erau amenajate cât mai practic și funcțional, astăzi o sală de baie trebuie să fie o adevărată oază – un loc liniștitor, unde să vă începeți și să vă încheiați ziua. Pe lângă caracterul practic, o baie trebuie să vă reflecte propria personalitate. Indiferent dacă aveți o baie de mici dimensiuni sau, dimpotrivă, una generoasă, sunt nenumărate lucruri care pot transforma baia într-un spațiu cu adevărat practic, confortabil și bogat în personalitate.

Iată câteva lucruri esențiale care pot oferi băii un aspect proaspăt și plin de stil, în timp ce accentuează confortul:

  1. Oglindă. O oglindă frumoasă, cu o ramă aparte, poate din lemn sau poate puțin aurită, va oferi instantaneu spațiului un aspect mai personalizat.
  2. Corpuri de iluminat. După cum poate știți deja, lumina este un aspect-cheie în baie, iar dacă vă bazați pe un singur corp de iluminat, cum ar fi o aplică, s-ar putea să fiți nemulțumit de lumina de care beneficiați, mai ales atunci când domnii se bărbieresc, iar doamnele se machiază. Un set de aplici poziționate de o parte și de alta a oglinzii reprezintă o investiție inteligentă pe care o veți aprecia în fiecare zi. Nu doar că va oferi băii un aspect luxos, dar totodată oferă o lumină uniformă, foarte utilă în cele mai diverse situații.
  3. Rigole duș. Pentru momentele în care simțiți nevoia unui duș revigorant, rigolele sunt absolut necesare pentru scurgerea corectă și rapidă a apei. Nu este nimic mai neplăcut decât să faceți duș, scăldându-vă picioarele în apa uzată, care pare că nu se mai scurge niciodată.
  4. Mobilă de baie. Din nou, indiferent cât de mică sau mare este propria baie, veți avea nevoie de câteva piese de mobilier. Dacă aveți o baie mai generoasă, puteți opta pentru seturi de mobilier mai complexe, unde puteți depozita toate lucrurile necesare, de la machiaje, produse de îngrijire, articole de toaletă, parfumuri și până la prosoape, halate sau detergenți. Pentru o baie mică, este suficient un mobilier organizat adecvat, astfel încât să puteți depozita lucrurile esențiale. La urma urmei, puteți opta pentru mai multe corpuri de mobilier, dar dacă nu sunt organizate corespunzător, nu vor fi deloc practice. De exemplu, dacă obișnuiți să vă machiați în baie, mult m-ar util ar fi un dulap cu sertare, unde puteți aranja toate produsele așa încât să le aveți la îndemână. În schimb, pentru prosoape și detergenți sunt mai eficiente dulapurile cu rafturi care oferă spații generoase de depozitare.
  5. Cutii de depozitare. Fardurile, rujurile, periile, cremele, agrafele de păr – toate aceste lucruri par să se răspândească prin toată baia. Din nou, organizarea își va spune cuvântul. Recipientele mari pot fi folosite pentru depozitarea periilor, în timp ce cutiile mici decorative pot fi utile pentru depozitarea pilelor, unghierei sau agrafelor de păr. Rujurile, fardurile sau alte produse cosmetice pe care le folosiți zi de zi pot fi aranjate frumos pe o tavă elegantă.

Într-un final, nu vă puteți bucura de o baie confortabilă, practică și stilată dacă nu investiți în prosoape de cea mai bună calitate. Așa cum în dormitor contează nespus de mult lenjeria de pat, în baie sunt absolut necesare prosoapele din materiale superioare, de diferite dimensiuni. Un set de prosoape somptuoase vă va face să vă simțiți răsfățați și va prezenta rezistență, în ciuda spălărilor repetate. Pentru un aspect ca de hotel, optați pentru prosoape albe clasice, iar pentru mai multă personalitate, optați pentru prosoape colorate.

 

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*