5 idei pentru a avea o baie frumoasă

Amenajarea unei băi nu este nici pe departe cel mai simplu lucru din lume. Deși avem de-a face cu un spațiu destul de mic și ar putea fi considerat și cel mai simplu de amenajat, în realitate totul este diferit. Modul în care vei reuși să așezi totul în baie pentru a fi pe deplin funcțională și mai ales frumos amenajată nu este nici pe departe un lucru ușor. Vei avea nevoie de multă imaginație și creativitate pentru ca produsul final să arate exact așa cum îți dorești.

Atunci când trebuie să amenajezi sau să renovezi baia locuinței tale este bine să ceri sfatul unui designer de interior care te va ajuta să o decorezi exact așa cum îți dorești, respectând deopotrivă și stilul de amenajare întâlnit în restul locuinței.

Iată mai jos 5 idei pentru a avea o baie frumoasă:

  1. Amplasează o oglindă mare deasupra chiuvetei – acest lucru te va ajuta să te aranjezi în fiecare dimineață atunci când pleci la serviciu, dar și seara, înainte de culcare. Este bine să ai în vedere alegerea unei oglinzi cât mai frumoase, care să se potrivească perfect cu spațiul din baie, dar și cu ceramica din încăpere. În plus, o oglindă cu spoturi s-ar putea să îți fie de și mai mare ajutor, creând astfel o luminozitate mai bună în zona în care te machiezi, speli sau bărbierești.
  2. Alege un calorifer de perete, port prosop – în baie un astfel de produs este mai mult decât util și acest lucru pentru că aici vei putea așeza prosopul umed imediat după ce ieși din duș spre a se usca. Aceste radiatoare electrice nu sunt potrivite pentru baie, fiind mai sigure de folosit în living, dormitor sau bucătărie, decât în baie, acolo unde este un spațiu cu mai multă umezeală. De aceea, este bine să ai în vedere această variantă pentru baia ta.
  3. Culorile deschise, o variantă potrivită pentru spațiile mici. Dacă baia ta nu este una foarte încăpătoare, așa cum se întâmplă cu mai toate apartamentele vechi, atunci ai putea urmări ca pereții și mobilierul de baie să fie în culori cât mai deschise. Acestea vor da senzația unui spațiu și mai mare și în același timp te vor binedispune. Nu ezita să faci o astfel de alegere. Ceramica trebuie aleasă cu multă grijă – fie că vorbim despre faianță, gresie sau piatră naturală, trebuie să cunoști că aceasta trebuie ca pe de o parte să fie deschisă la culoare, dacă spațiul este mic, iar pe de altă parte, plăcile să nu fie foarte mari. Unei băi de mici dimensiuni îi vor fi potrivite plăci de faianță mici. În schimb, dacă ai o baie încăpătoare, atunci ai putea alege să o decorezi cu plăci mari sau în culori mai închise, potrivit designerilor.
  4. Plăci decorative – dacă îți dorești să ai o baie frumoasă, atunci deasupra căzii ai putea alege anumite plăci decorative, ceramice, care să aducă un plus de culoare sau de personalitate spațiului. Vei găsi numeroase variante, așa că nu îți va fi greu să faci alegerea cea mai bună. De asemenea, ai putea împleti mai multe modele sau culori de ceramică și rezultatul final va fi unul cât se poate de frumos.
  5. Accesoriile prezente în baie vor înfrumuseța și mai mult spațiul! Pentru ca baia ta să arate spectaculos, mai ales dacă beneficiezi de un spațiu mai mare, nu ezita să ai prezente numeroase accesorii care să înfrumusețeze zona. Ai putea să te bucuri de mirosul de lavandă, așezat într-un ghiveci pe polița de deasupra chiuvetei sau ai putea alege niște prosoape frumoase, colorate ori niște polițe pictate manual. De asemenea, robineții și bateriile sunt alte variante pe care să le poți folosi pentru ca spațiul din baie să arate cât mai frumos posibil.

Lasă un Comentariu...

*