4 tipsuri pentru o baie mică

Dacă până acum ai considerat baia un minus adus locuinței tale prin prisma mărimii ei nu foarte mari, ei bine, iată că a sosit momentul să n-o mai faci. Cum ar fi să valorifici baia mică? Nu de alta, dar chiar ai cu ce. Noi îți venim în ajutor cu câteva tips&tricks.

baie mica (1)

Picture 1 of 11

Tips: Alege o gresie și o faianță de culoare deschisă (pentru a nu micșora și mai mult spațiul deja restrâns). Cabina de duș trebuie să fie comodă, dar cu o dimensiune potrivită băii tale. Cu un scurt research, crede-ne, o vei găsi!

Tips: În acest sens, vă recomandăm și dușul turcesc: cel fără cădiță din acril cu scurgere direct în pardoseală. Neavând un paravan din sticlă, vei crea senzația de spațiu mai mare și nu, stropii de pe pereți nu vor reprezenta o problemă dacă gresia și faianța sunt mate. De preferat, îți indicăm să alegi tonuri de vernil, bej, galben etc. Din moment ce se vor usca, vei vedea că stropii de apă nu te vor mai deranja și nu vor fi o piedică în a opta pentru această variantă.

Un alt truc pe care designerii ni-l recomandă pentru o baie mică este montarea unei oglinzi mari cu scopul de a mări vizual spațiul. Așadar, în afară de oglinda pe care o vei avea deasupra chiuvetei, mai poți monta încă una în interiorul cabinei de duș sau deasupra căzii.

Cu siguranță, o încăpere cu cât va fi mai luminoasă, cu atât va părea mai spațioasă. Așadar, e necesar să acorzi o atenție sporită iluminatului.

Tips: montează un corp de iluminat deasupra oglinzii și unul pe tavan în vederea iluminatului local.

Spațiul de depozitare este în mod cert o altă problemă cu care ne confruntăm în cazul amenajării unei băi mici. Astfel, trebuie să ne gândim foarte bine cum să ne organizăm în așa fel încât prosoapele, produsele cosmetice și lucrurile necesare igienei personale să încapă.

Tips: Alege rafturi și etajere pe care să le montezi pe pereți. Nu vei avea decât de câștigat și vei câștiga și spațiu la nivelul pardoselii în urma organizării pe care ți-o conferă rafturile și etajerele.

Mult spor!

 

Lasă un Comentariu...

*