4 lucruri de care trebuie să te ocupi acasă vara aceasta

Sezonul cald este grozav pentru a ne bucura de compania prietenilor la un grătar în curte, pentru a ne distra la piscină sau pentru a ne relaxa pe plajă. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de acele lucrări de întreținere pe care trebuie să le efectuăm, acum cât ține vremea cu noi, pentru ca sezonul rece să ne prindă casele în stare excelentă. De la a vă asigura că subsolul este impermeabilizat până la curățarea scurgerilor, sunt multe de făcut în timpul verii.

21445 - 4 lucruri de care trebuie să te ocupi acasă vara aceastaIată, așadar, câteva sarcini de care ar trebui să vă ocupați cât e cald afară:

  1. Verificați încălzitorul de apă. Foarte multe locuințe sunt prevăzute cu boilere, iar sezonul cald este cel mai prielnic verificării acestor echipamente. În general, un boiler are nevoie de drenaj pentru a se elimina astfel toate sedimentele care s-au acumulat în partea de jos a rezervorului. Dacă sunt necesare și alte reparații, încercați să nu le mai amânați. Foarte curând, veți avea nevoie de apă fierbinte și veți regreta faptul că nu v-ați ocupat de boiler cât era cald și frumos afară. Pentru reparații făcute ca la carte, s-ar putea să aveți nevoie de țevi sanitare izolate Isoclima, dar și de experiența unui specialist. În general, echipamentele de uz casnic care vă asigură confortul de care aveți nevoie este bine să fie verificate și reparate de către specialiști în domeniu.
  2. Curățați canalele de scurgere. Mulți dintre noi amânăm această sarcină cât mai mult timp cu putință. Nu este o sarcină prea ușoară aceea de curăța canelele de scurgere, dar trebuie făcută. Dacă aveți un canal de scurgere înfundat, nu ezitați să contactați un instalator care să vă ajute. Dacă doriți să curățați canalul de scurgere pe cont propriu, turnați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pe canal și o cană de apă fierbinte. Lăsați să acționeze timp de 10 minute, după care lăsați apa să curgă. Dacă aveți un canal înfundat, poate fi necesar să investiți într-un șarpe pentru desfundare, care va îndepărta cu ușurință resturile acumulate în scurgere. Tot acum, puteți verifica bateriile sanitare, deoarece acestea sunt foarte afectate de apa dură și calcaroasă. Puteți opta pentru baterii baie Grohe, de o calitate mult mai ridicată, care vor asigura spațiului și un plus de estetică, pe lângă eficiența și rezistența care le caracterizează.
  3. Hidroizolarea subsolului. Dacă ați observat că subsolul a devenit umed, trebuie să știți că aceasta este o problemă obișnuită, dar care trebuie abordată cât mai urgent. Fisurile mici pot deveni rapid mari probleme dacă nu sunt remediate. Dacă puteți identifica sursa, s-ar putea să rezolvați problema doar cu un mic petic. Totuși, fisurile mai mari în pereți sau în fundație vor necesita mai multă muncă. Cel mai probabil, va trebui să investigați și restul locuinței, în căutarea urmelor de umiditate și mucegai. În funcție de problemele frecvente cu care vă confruntați în subsol, s-ar putea să fie necesară o pompă. Într-un final, trebuie să obțineți un subsol curat, igienizat, uscat, care să nu afecteze negativ restul locuinței.
  4. Verificați și curățați piscina. Dacă sunteți fericiții proprietari ai unei piscine, probabil că reprezintă locul preferat în timpul verii. Totuși, pentru a vă bucura de o piscină frumoasă și funcțională, întreținerea este extrem de importantă, mai ales vara. Asigurați-vă că țineți pasul cu întreținerea săptămânală regulată a piscinei, cum ar fi curățarea și dezinfectarea apei și testarea nivelurilor de pH. Dacă considerați că această sarcină este o povară, nu vă rămâne decât să contactați un profesionist care se poate ocupa de aspectul și funcționalitatea piscinei.

Nu în ultimul rând, actualizați sistemul de securitate la domiciliu. Deși cu mintea poate sunteți deja în concediu, este recomandat ca locuința să fie supravegheată cât timp sunteți departe. Vara, sau mai degrabă spus, începutul verii ori înainte de a pleca în concediu, este momentul ideal pentru a pune la punct sistemul de securitate. Potrivit statisticilor, ratele de efracție sunt cele mai mari în vară, spre deosebire de orice altă perioadă a anului. Un nou sistem de securitate vă poate oferi liniștea de care aveți nevoie în timp ce sunteți plecați în vacanță, mai ales că automatizarea securității la domiciliu poate fi accesată cu ușurință de pe orice dispozitiv și din orice locație.

Lasă un Comentariu...

*