4 lucruri de care să țineți cont atunci când vă reamenajați locuința

Reamenajarea locuinței poate fi un proces de durată, în funcție de modificările pe care doriți să le faceți și, de asemenea, poate fi și destul de costisitoare. Gândind în termeni de timp și de bani, ideal ar fi să puneți un plan la punct care să vă ajute să vă reamenajați locuința așa cum vă doriți. La urma urmei, prin reamenajare doriți să sporiți confortul și frumusețea casei, să vă simțiți și mai bine decât vă simțiți acum, dar unele modificări pot îmbunătăți și valoarea casei, dacă pe viitor veți decide să o vindeți.

Iată că reamenajarea locuinței nu este un proces din doi pași, ci necesită o gândire cumpătată. În rândurile de mai jos, vă sărim în ajutor cu câteva aspecte-cheie care vor îmbunătăți confortul, ambianța, dar și valoarea proprietății:

  1. Culorile au un impact grozav și sunt relativ ușor de schimbat. În plus, nici nu reprezintă o modificare scumpă. Dacă în încăperi puteți jongla cu nuanțele de var sau puteți opta pentru un tapet sau pentru stickere, atunci în zonele cu umiditate mare puteți opta pentru modele moderne de faianță baie și faianță bucătărie. În funcție de construcția inițială, se prea poate ca în bucătărie să fiți nevoiți să schimbați doar un brâu de faianță, iar în baie puteți opta pentru faianță doar în zona căzii sau a dușului. O astfel de schimbare are abilitatea de a deschide un spațiu și de a-l face mai intim și mai primitor. Dacă schimbați culorile în toată locuința, asigurați-vă că toate elementele și toate culorile se îmbină plăcut și că nu aveți faianță verde în bucătărie și faianță roșie în baie, iar dormitorul este albastru.
  2. Adăugați elemente esențiale. În fiecare încăpere a casei, puteți opta pentru o serie de elemente esențiale care vor transforma ambianța, confortul și funcționalitatea acelei încăperi. Puteți lua în considerare achiziționarea de mobilier baie rezistent la umiditate și foarte bine compartimentat, la fel cum vă puteți orienta spre noptiere practice pentru dormitoare, pentru cutii de depozitare în camerele copiilor, pentru tocătoare și platouri noi în bucătărie sau pentru suporturi de pahare în camera de zi, pentru a vă proteja piesele de mobilier. Pentru hol veți găsi o varietate de elemente, de la cuier cu pantofar încorporat, până la cuier de sine stătător tip copac, banchetă, suport de chei și oglinzi.
  3. Optați pentru un concept deschis. Nu numai că un concept deschis este mult mai stilat, dar este și de mare ajutor. Contribuie foarte mult la un design superb și face ca întreaga casă să pară mult mai primitoare în ochii oaspeților. De exemplu, dacă doriți să gătiți ceva în bucătărie și aveți oaspeți în camera de zi, nu vă veți simți ca și cum v-ați izolat în bucătărie. De asemenea, dacă aveți copii de vârstă mică, vă va fi mult mai ușor să îi supravegheați.
  4. Aveți încredere în design-ul uniform. Este foarte important să respectați același design pentru întreaga locuință și să nu simțiți discrepanțe vizuale când faceți trecerea de la o cameră la alta. Dacă ați optat pentru un living cu accente industriale, indicat ar fi să vă axați pe design-ul industrial pentru întreaga locuință. Nu este încântător pentru ochi să aveți un living industrial, o bucătărie tradițională și un dormitor glamour. Design-ul trebuie să fie uniform și trecerea de la o cameră la alta să nu prezinte contraste uriașe.

Într-un final, nu uitați de intrarea în casă. Mulți sunt de părare că partea din față a casei este una dintre cele mai importante aspecte, care cumva reflectă puțin din ceea ce se află la interior. Există lucruri simple pe care le puteți face pentru partea din față a casei, dar care vor face o mare diferență. Asigurați-vă că nu există jucării la intrarea în casă, că peluza este bine îngrijită, după care puteți planta câteva flori, puteți decora cu câteva ghivece și felinare sau puteți alege câteva piese de mobilier.

Lasă un Comentariu...

*