4 lucruri a căror calitate contează cel mai mult atunci când îți renovezi baia

Renovarea băii este un proiect amplu pentru majoritatea proprietarilor. Necesită timp, muncitori cu experiență, o investiție considerabilă, precum și acceptarea faptului că, pe toată perioadă renovării, întreaga locuință va fi în deranj. Dar, rezultatul unei astfel de schimbări vine cu numeroase beneficii.

Desigur, în primul rând estetica băii va fi cu mult îmbunătățită, mai ales dacă urmăm cele mai noi tendințe. Dar și mai important decât estetica băii este faptul că, prin mâna de lucru profesionistă și prin folosirea unor materiale de calitate superioară, o baie renovată poate fi mult mai eficientă și poate ridica considerabil valoarea locuinței. Poate că mulți visează la o baie cum sunt cele din camerele de hotel, însă specialiștii și însăși proprietarii sunt de părere că ceea ce contează cel mai mult sunt tocmai elementele care nu se află la vedere.

Dacă prosoapele, covoarele și toate celelalte accesorii sanitare contribuie la frumusețea băii și la confortul utilizatorilor, atunci ceea ce nu se află întocmai la vedere contribuie la siguranța băii pe termen lung. Iată, în cele ce urmează, care sunt acele lucruri de care aveți nevoie pentru renovarea băii și cărora este indicat să le acordați o atenție sporită:

  1. Țevi și fitinguri PVC. Indiferent că locuiți la casă sau la bloc, aveți nevoie de un sistem de canalizare eficient și sigur. În absența unui sistem de canalizare sigur, vă veți confrunta tot timpul cu mari neplăceri și întotdeauna va trebui să cheltuiți bani pe reparații urgente. Țeava PVC este cea mai recomandată tocmai pentru că prezintă rezistență la numeroși factori, precum acțiunea sărurilor și a acizilor, a uleiurilor minerale și hidrocarburilor. Durata de viața a țevilor din PVC este de peste 50 de ani, timp în care vor asigura colectarea și evacuarea rapidă a apelor menajere.
  2. Țevi din PPR. Țevile din PPR sunt cele mai recomandate pentru realizarea instalațiilor de apă caldă și rece. Spre deosebire de alte materiale, țeava PPR este rezistentă la coroziune, face față temperaturilor extreme, are o durată lungă de funcționare, este igienică și, foarte important, se comportă excelent indiferent de presiunea apei. Nu este zgomotoasă, prezintă o flexibilitate crescută și se montează rapid.
  3. Baterii sanitare. Când vine vorba de achiziționarea bateriilor sanitare, nu este deloc indicat să optați pentru produse ieftine. Deși multe baterii ieftine au un aspect plăcut, în cel mai scurt timp va trebui să le schimbați. Fie că se blochează sau ruginesc, bateriile ieftine prezintă o calitate direct proporțională cu prețul. Pentru o baie estetică și eficientă din punct de vedere al consumului de energie și de apă, bateriile mai scumpe, de la producători cu renume, sunt mult mai recomandate. Au o durată lungă de viață și împiedică consumul inutil de apă. Tot pentru a preveni consumul mare de apă, puteți opta pentru baterii prevăzute cu dop de aerisire.
  4. Obiecte sanitare. Spre deosebire de țevi, obiectele sanitare sunt la vedere și tocmai ele sunt cele care pot schimba complet design-ul unei băi. Pentru a vă bucura de o baie în ton cu cele mai actuale tendințe, vă puteți orienta spre unele dintre cele mai apreciate obiecte sanitare, precum vasele de toaletă și bideurile suspendabile, chiuvetele din granit sau marmură și cabinele de duș walk-in.

În cele din urmă, pentru un plus de frumusețe și eficiență, optați pentru mai multe corpuri de iluminat și pentru elemente de siguranță. Recomandat este să montați corpuri de iluminat de o parte și de alta a oglinzii pentru a vă bucura de o cantitate echilibrată de lumină în orice moment al zilei. Elementele de siguranță, precum covorașele antiderapante sau bara de sprijin în zona vasului de toaletă sau a cabinei de duș sunt esențiale mai ales dacă locuiți cu seniori sau aveți copii de vârstă mică.

Lasă un Comentariu...

*