Alegeți vopseaua lavabilă de interior în funcție de încăpere – iată de ce

Vopsea lavabilă veți găsi în magazinele de bricolaj într-o varietate destul de mare. Este firesc să fiți copleșiți de confuzi. Unii aleg în funcție de brand și de preț, poate printre cele mai comune detalii de care ține cont un client. Specialiștii vorbesc însă și despre adaptare la context. Adică veți fi nevoiți să alegeți vopseaua lavabilă pentru interior în funcție de destinația încăperii.

 

Veți găsi la www.idealmix.ro un vast catalog de vopsele, atât de interior, cât și de exterior. Iar dacă vă doriți ca designul de interior al locuinței voastre să fie unic, modern, iar pereții să fie îmbrăcați cu vopsea de calitate în mod cert IdealMIX  este soluția pe care o căutați.

 

Vopsea de interior pentru un living

 

Din gama de vopsele lavabile pentru interior ne oprim mai întâi la cele pentru living sau sufragerie cum spun românii. Tipul de vopsea trebuie ales în funcție de gradul de acoperire și de lavabilitate, rezistența sa bună. Aici mai contează și ce obiceiuri are fiecare. Dacă este o casă de fumători sau sunteți pur și simplu ospitalieri și permiteți celor care vă trec pragul să fumeze în interior trebuie luat în considerare faptul că o vopsea lavabilă albă, cu aspect mat ar putea fi o alegere riscantă în acest caz.

 

Culorile tari sunt interesante, însă fac spațiul să pară mai îngust. În casele compacte, de preferat să fie adăugată cât mai multă luminozitate, prin orice mijloc. Asta poate să însemne deci și alegerea unei vopsele deschise la culoare cu care să colorați pereții camerei.

 

Vopseaua pentru băi și bucătării

 

Aici specificul locului impune automat un grad mare de umiditate mai tot timpul. Chiar dacă dispuneți de sisteme de ventilație și aerisiți constant până una alta vapori de apă și umiditate mai ridicată față de restul casei veți avea negreșit. 

 

Vopseaua lavabilă în acest caz va fi cea cu grad de acoperire foarte bun, rezistentă la mucegai. Ca diferență, aceste formule de vopsele sunt mai groase și dense și par că se aplică mai greu, formând o peliculă groasă pe perete. Însă, sunt eficiente privind protecția împotriva igrasiei și a mucegaiului.

 

Vopseaua lavabilă pentru hol

 

În cele mai multe dintre cazuri vorbim despre hol ca despre acele zone de trecere spre camere. Uneori lipsește sursa de încălzire, spațiul nu dispune de fereastră, este poate chiar îngust și slab luminat. Atunci când vă gândiți la alegerea vopselei de interior specific pentru această zonă a casei luați în considerare aspectele menționate.

 

De preferat să fie vorba despre o vopsea lavabilă rezistentă la intemperii, anti-condens și antimucegai sau cu protecție antimurdarie. Adică acele vopseluri speciale ce au compuși ce împiedică ca particulele de murdărie să pătrundă în structura sa.

 

Vopseaua potrivită în camere

 

Și aici ar fi un lung șir de caracteristici de luat în seamă. Dacă vorbim despre camera copilului, murdăria este mai mereu prezentă. Sunt recomandate în mod special vopselele superlavabile și antibacteriene, care să reziste la spălări repetate.

 

Descoperiți catalogul online de vopsele de interior și nu numai de la IdealMIX.

 

 

 

Contact:

B-dul Timișoara nr. 100T

București, sector 6

contact@idealmix.ro

 

 

Lasă un Comentariu...

*