Adu-ți casa la viață cu ajutorul plantelor de apartament!

Ești mare iubitor de natură, tot ce este verde îți dă o stare de bună dispoziție. Din păcate, în special pentru cei care locuiesc la bloc, spațiile verzi sunt mai mult decât limitate. Cel puțin vara, mirosul de asfalt încins pare că se simte la fiecare pas, iar senzația este una de sufocare. De aceea, îți dorești mai mult decât oricând să evadezi într-un spațiu plin de verde viu. Cu toate acestea, există o soluție pentru a avea mica ta oază de relaxare chiar acasă, folosind în acest scop plantele de apartament.

design plante 1

Picture 1 of 10

Vei replica imediat că majoritatea oamenilor au plante de cameră în locuință, cu scopul de a decora încăperea, de a o înfrumuseța sau pur și simplu pentru a aduce natura în casă. Este adevărat, dar tu poți face mult mai multe cu ajutorul plantelor, poți să-ți transformi total casa. Mai mult chiar, designerii spun că decorarea locuinței cu plante de cameră crează un echilibru de energie și generează un simț al armoniei. Este chiar indicat să ai în casă plante pentru a avea oxigen din plin și pentru a crea acea oază de relaxare în mijlocul unei insule de beton! Iată câteva sfaturi și idei de decorare a locuinței cu plante de cameră!

Ca să te bine dispunem, îți spunem că plantele  sunt indicate atât pentru sănătate, cât şi pentru decorarea casei, dar când te hotărăști să achiziționezi una nouă, trebuie să ştii cât mai multe despre ea. Există plante care aduc noroc, dar unele sunt purtătpare de ghinion. Deci, fii atent la ce plantă aduci în casă!

Se spune că dacă vrei să ai noroc în casă, trebuie să achiziționezi una din aceste plante: Sporul casei, Begonii, Mușcate, Orhidei, Ferigi, Trandafiri pitici, Trifoi, Busuioc.

De asemenea, alege plante în ghiveci. Procedând așa, vei fi în avantaj. Acestea nu se vor ofili și nu va trebui să le arunci dupa o perioadă scurtă de timp, ci îți vor înfrumuseța în mod constant locuința.

În living sunt potrivite plantele de cameră de dimensiuni mari. Acestea trebuie să stea jos, pe podea, cât mai aproape de sursa de lumină naturală. Totuși, înainte de a cumpăra o plantă pentru living, asigură-te că ea nu va crește mai mult decât va  permite camera.

Florile de cameră nu trebuie să lipsească din dormitor, căci și acolo vei avea nevoie de o sursă de oxigen!  Evită florile cu mirosuri puternice, căci te vor împiedica să respiri în timpul somnului.  Ar fi bine ca pentru dormitor să alegi plante ce nu fac flori, cu frunze rotunde.

Ce mai putem zice despre balcon, care poate fi transformat în mica ta grădină? Balconul este un adevărat rai pentru flori, acestea având acces la sursa directă de lumină naturală. Îl poți umple cu toate florile  tale preferate, poți crește chiar și plante aromatice în ghivece, iar în serile de vară, te poți odihni acolo în liniște. Înconjurat de aer curat și florile tale dragi!

Lasă un Comentariu...

*