6 idei de amenajare a unui living stilat

Camera vedetă a oricărei locuințe, livingul nu trebuie să fie doar modern și corect amenajat, ci și extrem de stilat. Fie că locuiești la casă ori într-un apartament la bloc, această încăpere îți permite să experimentezi un stil de decor deosebit, să integrezi diferite idei de design, piese de mobilier și decorațiuni astfel încât să obții un spațiu care ți să-ți bucure sufletul, iar musafirilor tăi, ochii.

6 idei de amenajare a unui living stilat

Sursa foto: cdn.pixabay.com

Dacă îți dorești ca sufrageria ta să ofere o adevărată declarație de stil, iată câteva idei care te vor ajuta să-ți decorezi camera de zi într-un mod rafinat, cu grijă și atenție la detalii:

1.  Alege o combinație de culori simplă

Culorile potrivite pot pune camera de zi în valoare prin crearea unui ambient confortabil și plăcut. În living, paleta cromatică trebuie să pornească de la un mix de factori cum ar fi contextul amenajării, rolul încăperii, preferințele personale sau semnificația emoțională a culorilor alese. Însă, o caracteristică esențială a eleganței o reprezintă nuanțele luminoase, care îți oferă posibilitatea de a crea un decor aerisit. Culorile neutre sau cele inspirate din natură – alb, negru, bej, maro, gri, roz pal sau albastru deschis sunt opțiuni excelente pentru living. Desigur, poți opta și pentru accente de culoare, dar asigură-te că există o unitate în designul general. Totodată, ia în calcul faptul că folosirea contrastului alb-negru te poate ajuta să ieși din tipare și să obții un rezultat sofisticat, rafinat ți stilat.

2.  Pune accent pe piesele de mobilier

O amenajare deosebită în living denotă preocuparea proprietarului pentru locuința sa. De îndată ce oaspeții îți vor trece pragul casei, cu siguranță vor fi irezistibil atrași spre canapea, așa că această piesă reprezintă cheia întregului decor. Alege modele fermecătoare, confortabile, care să îmbine armonios confortul cu stilul. De aici, musafirii vor admira cum celelalte piese de mobilier sunt o împletire a formelor și culorilor. Așadar, integrează o bibliotecă în living pentru un plus de personalitate, alege mese de cafea din marmură ca punct de atracție al încăperii și comode cu suprafețe plane, monocrome. Este important să incluzi diferite texturi și modele, ca să eviți monotonia și folosești materiale high-gloss precum PAL melaminat lucios, MDF, sticlă sau marmură.

3.  Transformă livingul cu ajutorul tapetului

Tapetul este o soluție excelentă dacă vrei să-i dai o notă de originalitate camerei de zi sau să creezi un perete de accent. Acesta oferă dinamism încăperii, este mereu în trend și poate transforma orice spațiu monoton într-unul creativ și interesant. Totuși, ai grijă să nu depășești granițele eleganței și să folosești un tapet cu design discret.

4.  Montează corpuri de iluminat statement

Luminile îți sunt de mare ajutor atunci când vrei să creezi un decor luxos în living. Totuși, corpurile de iluminat pe care le vei monta în camera de zi pot fi adevărate obiecte de decor dacă alegi piese care să iasă în evidență, ca de exemplu candelabre cu aspect structural sau din sticlă, lustre din metal cu aspect deosebit, lampadare sau pendule care să facă livingul să pară rafinat și plin de farmec.

5.  Folosește țesături rafinate

O combinație inteligentă a materialelor va duce la un decor modern și cu totul impresionant. Prin urmare, alege variante diferite pentru obiectele din încăpere și optează pentru țesături fine, vaporoase, pentru perdele și draperii sau țesătura pernelor decorative. Mătasea, catifeaua, satinul sau bumbacul pot menține interesul vizual, mai ales dacă optezi și pentru culori la fel de sofisticate, care să scoată în evidență chiar și cele mai simple ferestre.

6.  Creează un decor artistic

În decorul stilat, un tablou impozant este de nelipsit. Acesta poate ocupa chiar și un perete întreg sau, dacă îți face mai multă plăcere, poți crea o galerie din tablouri mai mici. Operele de artă vor transforma livingul într-un mod incredibil, iar la fel ca acestea și decorațiunile deosebite pot aduce mai multă eleganță în camera de zi. Include în decor câteva statuete deosebite, iar în colțurile goale ale camerei așează vase decorative înalte, cu sau fără plante în ele.

Un living stilat nu trebuie să iasă în evidență prin abundență și strălucire. Încăperea trebuie să reflecte armonie, funcționalitate și confort în timp ce oferă o ambianță specială, unde fiecare obiect deține un rol important în valoarea compoziției.

 

Lasă un Comentariu...

*