5 trucuri pe care să le ai în vedere pentru amenajarea unui apartament mic!

Spațiul casei nu este niciodată suficient de mare, mai ales atunci când locuiești la bloc. De aceea, este bine să ai în vedere câteva trucuri de amenajare pentru ca locuința să pară mai mare. Și cum spațiul mic este o problemă pentru toate locuințele urbane, mai mult ca sigur va fi nevoie de sprijinul unui designer cu ajutorul căruia să amenajezi spațiul cât mai bine.

apartamentCorpurile de iluminat sunt extrem de importante, fie că este vorba despre iluminatul stradal, pe care le poți regăsi aici, fie mai ales când este vorba despre iluminatul locuinței tale. Lumina și contrastele pot crea efectele pe care ni le dorim cel mai mult și vor da mai mult ca sigur senzația de spațiu.

Iată mai jos 5 trucuri pe care să le ai în vedere pentru amenajarea unui apartament mic:

1. Alege stilul minimalist, așa cum vei observa aici. Un astfel de model de spațiu este foarte potrivit pentru amenajarea apartamentelor mici, acolo unde nu avem dimensiuni foarte mari. Ca atare, este bine să alegi cât mai puține elemente de decor ale locuinței și astfel să nu cazi în capcana stilului eclectic, acela mult prea aglomerat. Cu puțină imaginație, apartamentul va putea fi decorat ca la carte și poate da senzația de mult spațiu.

2. Un mobilier simplu și foarte bine compartimentat este un alt lucru pe care să îl ai în vedere. Nu încărca foarte mult spațiu, ci mai degrabă alege un mobilier multifuncțional. Mobilierul suspendat este un alt element pe care să îl ai în vedere, mai ales dacă spațiul este foarte mic. Amenajarea pe verticală este un alt lucru pe care să îl ai în vedere, fiind foarte util pentru spațiul mic. Mesele extensibile, taburetul care se poate transforma în măsuță de cafea – acestea sunt piesele de mobilier de care ai nevoie. Ai putea alege chiar și un pat care să se rabateze și să se prindă în perete care pe timpul zilei să se transforme într-o bibliotecă frumos decorată. Aceste gen de mobilier încastrat în perete este foarte util pentru un spațiu de dimensiuni reduse.

3. Alege culorile deschise – este foarte important pentru un spațiu mic să alegi un mobilier în culori cât mai deschise, dând senzația de mai mult spațiu. Optează și pentru decorarea pereților în culori deschise, fiind foarte important.

4. Perdele și draperii ușoare – acestea sunt potrivite pentru un apartament mic. Poți opta pentru perdele și draperii din mătase, în culori simple, deschise sau pale, amplificând și mai mult senzația de spațiu. De asemenea, dacă îți plac decorațiunile pe perdele, optează pentru dungi verticale.

5. Corpurile de iluminat trebuiesc și ele alese cu multă grijă. Este foarte important ca apartamentul să fie bine iluminat natural, însă optează și pentru corpuri suspendate de iluminat. Lumina caldă, cu led reprezintă o soluție foarte bună, recomandată de specialiști pentru apartamentele de dimensiuni mici, ca de altfel și pentru orice alt fel de spațiu.


Lasă un Comentariu...

*