5 trucuri de care să ții cont pentru amenajarea fiecărei camere

Amenajarea unei locuințe nu este nici pe departe cel mai simplu lucru pe care îl poți face și de aceea totul trebuie să fie privit cu multă atenție. Atunci când imaginația ta te pune la grea încercare, ai putea apela la sfaturile unui designer de interior, care îți va amenaja locuința exact așa cum îți dorești, astfel încât în interiorul său să te simți acasă.

Micile trucuri pentru amenajarea locuinței tale îți vor fi de mare folos, fie că este vorba despre mobilarea locuinței, fie că te gândești la mici „artificii” de decor care să reușească să aducă un plus de personalitate fiecărei camere.

Iată mai jos 5 trucuri de care să ții cont pentru amenajarea fiecărei camere:

1. Nu supraaglomera cu lucruri care nu îți sunt de niciun folos! Acesta este un prim sfat pe care trebuie să îl ai în vedere. De exemplu, dacă la bucătărie nu prea obișnuiești să gătești și nici nu prea iei masa acasă, atunci nu ai de ce să cumperi un mobilier complet de bucătărie, ci doar câteva corpuri suspendate poate că îți vor fi de mai mare folos. De asemenea, adaugă în bucătărie electrocasnicele de care ai mare nevoie și pe care le folosești zilnic, precum sunt acestea și exclude-le pe cele de care nu ai nevoie. Mai mult ca sigur atunci când cumperi un anumit electrocasnic ai nevoie de caracteristicile sale, însă dacă nu ești consumator de cafea și nimeni din casă nu are acest viciu, atunci nu ai de ce să cumperi un esspresor de cafea sau un filtru pentru că nu îl vei folosi. La fel se întâmplă și cu celelalte camere, ar fi bine să fii prudent și să alegi doar lucrurile de care ai mare nevoie.

2. Obișnuiești să citești? Amenajează o bibliotecă! Dacă cititul reprezintă una dintre plăcerile tale, ar fi bine ca fie într-o cameră, fie pe unul dintre pereții casei tale să așezi câteva rafturi și să amenajezi o bibliotecă în care să păstrezi ordonat toate cărțile tale dragi, pe care le poți regăsi aici. Pe de o parte, va fi mai multă ordine în locuință, iar pe de altă parte, această zona va stârni interesul celor pasionați de lectură.

3. Alege un iluminat potrivit pentru fiecare cameră! În zona de living ai nevoie de o lumină caldă, dar nu foarte puternică, la fel și în dormitor. În baie și bucătărie este indicat să beneficiezi de un iluminat cât mai puternic. Corpurile suspendate sunt potrivite pentru bucătărie și living, în rest ai putea alege corpuri de iluminat pentru tavan. Nu uita nici de beneficiile aduse de iluminatul natural și desfă larg perdelele ori de câte ori afară este ziuă pentru ca razele soarelui să pătrundă în interior.

4. Alege o zonă accent în casa ta! De obicei acest lucru se regăsește în living sau pe holul de la intrare. Fie că îți vei dori să creezi un loc al amintirilor de familie, fie că vei dori să amenajezi un perete accent prin aplicarea unui anumit tapet sau prin pictarea acestuia, este nevoie ca în casa ta să se regăsească ceva care să transmită o parte din personalitatea ta și a familiei tale.

5. Nu uita de accesoriile de calitate! Fie că este vorba despre perdele sau draperii, fie că este vorba despre tablouri sau statuete, aceste accesorii trebuie să fie de bună calitate și să dea impresia unei locuințe sofisticate și elegante.

 

Lasă un Comentariu...

*