5 trucuri de care să ții cont atunci când amenajezi un apartament mic

Amenajarea unui apartament mic ar putea însemna o adevărată provocare atât pentru cei ce îl dețin, iar uneori chiar și pentru designerii de interior. Cu toate că totul ar putea să pară destul de simplu, în realitate spațiul apartamentului trebuie să fie atent folosit astfel încât să nu se dea senzația de spațiu îngrămădit, ci din contră, de spațiu cât mai luminos și foarte bine compartimentat.

Desigur, nu vom putea adopta stilul clasic pentru amenajarea unui apartament mic întrucât acest lucru nu ar face altceva decât să supraaglomereze spațiul, adăugând piese de mobilier destul de mari și grele. Ceea ce putem să facem este să privim deschiși către stilul de amenajare minimalist și să încercăm să punem accent pe tipul de mobilier funcțional.

Iată mai jos 5 trucuri de care să ții cont atunci când amenajezi un apartament mic:

1. Pune accent pe luminozitate – pentru a da senzația de mai mult spațiu ar fi bine să dai un aspect cât mai luminos. Fie că vei opta pentru corpurile de iluminat clasice, fie către cele handmade, despre care poți citi aici, trebuie să pui accent pe lumină puternică, caldă și cât mai aproape de cea naturală. Becurile cu LED pot fi o soluție extrem de eficientă din acest punct de vedere.

2. Mobilier puțin – nu supraaglomera spațiul, ci alege doar mobilierul de care ai nevoie, așa cum vei observa aici. Cu siguranță, un spațiu mic bine amenajat permite adăpostirea tuturor lucrurilor de care ai sau nu nevoie la momentul respectiv. Alege o canapea încăpătoare, optează pentru cea extensibilă, însă fără mânere mari, alege măsuțe care se pot rabata, dar și mobilier încastrat în perete. Toate acestea vor reuși să salveze destul de mult spațiul din locuința ta.

3. Încearcă culorile deschise – într-un spațiu mic nu are sens să optezi pentru prea multă culoare întrucât mai mult ca sigur nu vei proceda bine. Potrivit designerilor de interior, ar fi bine să alegi un mobilier deschis la culoare, dar și alte accesorii ori elemente decorative tot în culori deschise. Cu cât vei alege pentru pereți o culoare închisă, cu atât spațiul ți se va părea mai mic. Poți totuși să alegi un perete accent sau o zonă accent în locuința ta, astfel încât să te bucuri și de câteva pete de culoare îndrăznețe.

4. Nu uita de oglinzi – iată un alt truc de care poți să te folosești. Fie că vei alege să le așezi în baie sau pe holul de la intrare, oglinzile dau senzația unui spațiu mai mare. De aceea, ar fi important să le ai în vedere ori de câte ori trebuie să amenajezi un apartament mic.

5. Bucătăria – amenajată așa cum ai nevoie! Acesta este un alt aspect de avut în vedere. Nu alege mobilier complet pentru bucătărie dacă nu ai nevoie și nici nu încape cu totul pentru că riști ca totul să pară sufocant. Poți opta pentru piesele de mobilier suspendate, pe dulapuri în care se pot incorpora obiectele electrocasnice și mai mult ca sigur totul va arăta așa cum îți dorești.

Cu puțin efort, se pot găsi ideile potrivite pentru amenajarea unui apartament mic astfel încât să te mulțumească pe deplin.

Lasă un Comentariu...

*