5 trucuri cum sa amenajezi o baie mica

Odata la ceva timp cu totii ne gandim la reamenajarea totala a casei sau macar a unei singure camere din locuinta nostra. Vreti sa schimbati atmosfera sau poate ati vazut pe internet exemple de design interior si va doriti sa aveti la fel. Schimbarea unei camere este benefica pentru toata lumea atat psihologic, cat si functional.

Dar cum facem atunci cand avem o baie mica si vrem sa o amenajam?

 

 

 

 

 

 

 

Cada sau cabina de dus?

Asta este principala intrebare pe care trebuie sa v-o puneti cand cautati sa amenajati o baie si mobilier de baie. Exista persoane care nu pot trai fara cada, iar altele care prefera doar dusul. Acest aspect tine de dumneavoastra si de confortul pe care il doriti.

Da, este adevarat o cabina de dus va ocupa mai putin spatiu decat in cazul unei cazi, dar la capatul celalalt nu veti mai putea face acele bai calde relaxante. Amandoua au aceleasi functii, diferentinadu-se doar prin pret si modalitatea de utilizare.

 

Alegerea gresiei si a faiantei

Gresia si faianta vor da aspectul final al incaperii. Nu este necesar sa le cumparati pe amandoua in aceasi culoare. Ele pot fi usor diferite pentru a trasa subtil dimensiunile camerei.

Este de preferat mai ales in cazul unei bai de mici dimensiuni ca gresia si faianta sa fie cat mai deschise, pentru a da volum camerei. In schimb exista si exemple de bai foarte elegante cu nuante mai inchise, dar va trebui sa luati in considerare un sistem de lumini, bine amplasat in mai multe puncte, pentru a da o nota de intimitate si confort.

Pe piata exista multe tipuri de astfel de placi ceramice, cu brau, cu modele si cu insertii din diverse metale. In magazinele de specialitate, consultantii acestora au deja pregatite pentru vizionare exemple de bai, pentru a va face o impresie asupra aspectului final.

Mobilier / depozitare

Mobilierul din baie este important pentru a putea depozita toate accesorile, cat si produsele zilnice pe care le folositi. Si aici exista o gama variata de astfel de dulapuri, putandu-le aseza in baie fara sa va incomodeze sau sa o aglomerati prea mult.

  • Dulap suspendat

Acest dulap de regula se monteaza deasupra masinii de spalat. Este accesibil si nu ocupa spatiu, deoarece podeaua este deja ocupata cu masina de spalat. Puteti depozita prosoape, cat si hartie igienica, acestea fiind usor mai voluminoase.

  • Dulapul lavoar

Lavoarele moderne vin adesea incastrate in mobilier. Aceste dulapuri mici sunt construite de cele mai multe ori cu sertare sau cu usi. Puteti depozita detergentii si produsele de curatat sau alte aparate pentru uz personal.

  • Dulapul din oglinda

Orice baie are nevoie si de o oglinda. Si aici plaja este mare, fiind cele traditionale cat si cu dulapuri incorporate. Dimenisunea o stabiliti in functie de spatiu si de necesitatea pe care o aveti. In acest mic dulap puteti depozita suportul pentru periuta de dinti, cat si alte articole de mici dimenisuni.

Pentru dulapuri lavoar, dulap cu oglinda, baterii si alte piese de mobilier de baie vizitati magazinul online www.drimus.ro.

Accesorii

Suportul pentru prosoape trebuie sa fie in ton cu bateria lavoarului. Covorasele de baie sunt accesorii pentru completarea design-ului, iar o planta verde decorativa intr-un colt va schimba radical incaperea.

Iluminatul

Fiind o baie mica, lumina joaca un rol important in baia dumneavoastra. De aceea este important sa adaugati, daca este necesar un surplus de lumina in locurile mai putin accesibile. Un bec deasupra oglinzii va face minuni, iar o aplica pe peretele opus va deschide incaperea mult mai bine.

Numarul de astfel de lumini este si in functie de culoarea pe care o aveti la faianta si gresie. Daca este un gri inchis, atunci trebuie sa suplimentati sistemul de iluminat initial cu cel putin inca o sursa de lumina. Daca baia dumneavoastra are un stil deschis pe culoarea alba, un singur bec va fi suficient pentru a acoperi intreaga baie.

Amenajarea unei bai mici nu este grea daca aveti deja un model bine stabilit. Orice incapere poate iesi in evidenta, atunci cand va puneti amprenta personala si ii dati viata cu nuantele care va avantajaza, dar si cu o functionalitate cat mai buna a acesteia.

Lasă un Comentariu...

*