5 trenduri de design interior din 2019

Micile reamenajări interioare pot aduce proprietarilor mari bucurii. Descoperă cele 5 trenduri de design interior din 2019 și fă un update casei tale.

Conform arhitectului și designerului Carolyn DiCarlo, spațiile locuinței afectează dispoziția oamenilor. În acest context, expertul din New York sugerează că tipul și amplasarea mobilierului ales, cantitatea de decorațiuni care servesc pe post de stimuli vizuali sau paleta coloristică pot face diferența între o casă primitoare, care inspiră calm, și una respingătoare, în ciuda eforturilor proprietarilor.

Ținând cont de sfaturile ei și adaptându-le tendințelor actuale, îți sugerăm 5 trenduri de design interior din 2019 pe care nu trebuie să le ratezi. Iată care sunt acestea:

  1. Décor în stilul anilor ’70. Anii ’70 au venit la pachet cu o mulțime de elemente noi, iconice, care au adus încăperilor un aer fresh. Principalele elemente care n-ar trebui să lipsească din acest stil sunt: formele și imprimeurile geometrice, bibelourile în formă de bufniță și covoarele în nuanțe cărămizii. Totuși, la capitolul 5 trenduri de design interior din 2019, experții lasă mult loc gustului personal. Mai exact, se poartă și tonurile în culori retro, piesele de mobilier de epocă sau materialele moderne. 2019 este un an realmente eclectic! Astfel, fie că optezi pentru stilul anilor ’70, pentru un stil vintage, rustic, minimalist, industrial sau shabby chic, important e ca acesta să ți se potrivească, să te facă să te simți acasă ca peștele în apă. Mai multe idei în vogă, care te pot inspira și ajuta în decorarea unei camere/livingului sunt disponibile aici.
  2. Mobilier multifuncțional. Omul multitasking are nevoie de un mobilier multifuncțional. Astfel, pentru 2019, designeri din întrega lume propun un mobilier care să se potrivească atât cu spațiile mici din centrele urbane, cât și cu stilul dinamic de viață al proprietarilor. Mai multe idei de paturi care vin la pachet cu ladă sau chiar lăzi de depozitare incluse, poți găsi aici. Nu uita, totodată, recomandarea specialiștilor de a amplasa patul în direcția care corespunde nordului. Fiecare punct cardinal are o anumită calitate, susține Carolyn DiCarlo. Nordul, de exemplu, este o direcție de liniște și calm – perfectă, deci, pentru a găzdui patul din dormitor sau canapeaua din living.
  3. Culori puternice. Rozul Millenial și-a pierdut din popularitate în favoarea unor nuanțe intense, vii. În 2019, susțin designerii, culoarea e menită să creeze o atmosferă unică. Conform expertului Jane Boddy, de o popularitate deosebită se bucură roșul și violetul, care insuflă încăperilor o estetică împrumutată din Orientul Mijlociu. Important este să alegem înțelept culorile, însă, în funcție de încăpere. Carolyn DiCarlo îndeamnă utilizarea nuanțelor de roșu și portocaliu pentru spațiile menite să încurajeze comunicarea și socializarea, iar griurile și albastrul – pentru camerele precum biroul sau dormitorul.
  4. Grădinile verticale și plantele suculente. Un perete gol poate deveni oricând un stimul vizual plăcut, fiind transformat într-o mini-grădină. Trăim într-o lume a oțelului, sticlei și betonului. Nu e de mirare că o grădină verticală poate constitui, oricând, un refugiu pentru minte și trup. În plus, asemenea aranjamente florale pot filtra și purifica aerul.
  5. Arta textilă. Tendințele boho au fost în vogă în 2018 și își mențin poziția și în 2019. Unul din elementele de bază, caracteristice, este macrameul textil, care poate servi ca decor pentru perete sau suport de plante. Asemenea decoruri textile pot fi achiziționate din magazine sau confecționate manual.

Lasă un Comentariu...

*