5 preparate pe care trebuie să le încerci dacă îți place bucătăria libaneză

Un preparat foarte popular din bucătăria Libanului este Kibbeh. Este vorba de un amestec de bulgur și griș, miel și tot felul de condimente și arome care diferă în funcție de zonă. Kibbeh este deosebit de popular în Liban, Siria și Irak, precum și în Africa de Nord, Turcia și Armenia. Pentru a răspunde la cerințele tuturor iubitorilor de mâncare libaneză, Kibbeh se pot prepara doar din legume, fiind astfel un preparat excelent pentru vegani și vegetarieni. Denumirea preparatului vine de la kubbeh, care înseamnă minge și care face referire la forma sa rotundă. Aceste chiftele se consumă cu mare poftă și în toate țările din America Latină, în special în Brazilia, acolo unde au fost introduse de migranții sirio-libanezi din fostul Imperiu Otoman.

5 preparate pe care trebuie să le încerci dacă îți place bucătăria libanezăIată și alte 4 preparate populare pe care le puteți încerca dacă vă place bucătăria libaneză:

Lavash

Lavash-ul este un fel de turtă făcută cu apă, făină și sare, răspândită mai ales în Armenia și Artsakh, dar foarte consumată și în Iran, Turcia, Georgia și în tot Orientul Mijlociu. Foaia de aluat moale se coace în cuptor și poate fi umplută și apoi rulată. Pe măsură ce se răcește, devine tot mai crocantă și poate fi consumată ca o gustare, alături de supe creme sau alte feluri principale. Dacă este depozitată într-un recipient etanș, Lavash-ul se menține pentru o perioadă lungă de timp. Tot din categoria preparatelor de brutărie face parte și Naan-ul. Un simbol al bucătăriei indiene, iată că Naan-ul a ajuns să fie răspândit în majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu. Inițial, Naan-ul era un termen generic pentru toate tipurile de pâine nedospită din întreaga lume. Aluatul este preparat din grâu dur, copt pe loc și servit cât încă este cald. Există tot felul de variante, de la Naan cu făină albă până la Naan cu iaurt și lapte care fac ca turtițele să fie mai moi și mai fragede.

Pita libaneză

Simbol al mâncării stradale locale cu rădăcini străvechi, această pâine rotundă este excelentă pentru o varietate de mezze, pentru supe creme și pentru multe feluri principale pe bază de carne sau legume. Aluatul moale este făcut din făină, apă, ulei de măsline și drojdie de bere. Pita este de nelipsit dintr-un meniu autentic libanez. Pe zaitoone.ro puteți răsfoi un meniu bogat în preparate libaneze, care include gustări calde și reci, feluri principale, supe, salate și deserturi.

Sambousek

În meniul libanez de pe zaitoone.ro veți da și de Sambousek, un produs de patiserie prăjit, care seamănă foarte mult cu samosa. Sambousek pot fi umplute cu cartofi, ceapă și mazăre sau cu alte ingrediente. În restaurantul Zaitoone puteți servi Sambousek cu spanac, cu carne și muguri de pin sau cu brânză. Sunt grozave ca gustare sau aperitiv, dar și ca acompaniament pentru unele feluri principale, pentru salate sau supe creme. Aluatul subțire este preparat cu făină, apă, ulei de măsline și drojdie, iar umplutura variază de la carne măcinată până la legume și brânză.

Maamoul

Bucătăria libaneză nu duce lipsă nici de dulciuri. Maamoul este un desert foarte îndrăgit. Este vorba despre biscuiți aromați și sfărâmicioși și care se pregătesc în mod tradițional doar la ocazii speciale, cum ar fi de Paște și la sărbătorile de la sfârșitul Ramadanului. Biscuiții Maamoul sunt un adevărat pachet de energie. Umplutura este pe bază de curmale și nuci sau smochine, fistic și migdale. Acompaniază cafeaua sau băuturile cu ciocolată. Alte deserturi foarte iubite ale bucătăriei libaneze includ Katayef-ul, Kunefe și Osmalie.

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*