5 moduri prin care îți poți transforma locuința într-o oază de calm și sănătate

Oricât de mult am încerca, stresul vieții de zi cu zi tot reușește să ne încolțească. Graba și agitația specifice fiecărei dimineți, termenele limită de la servici, cumpărăturile și tot ceea ce mai trebuie să facem pentru a avea grijă de cei dragi ne influențează starea de sănătate și ne fac să tânjim după o vacanță.

Destinațiile Zen sunt deosebit de populare deoarece ne permit să simțim că am scăpat de realitatea dură și că am pășit într-un sanctuar sigur. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă amenaja locuința astfel încât să semene cu un refugiu Zen, citiți mai departe.

  1. Calitatea aerului. Nimic nu poate produce mai mult disconfort decât aerul umed. Dacă nivelul de umiditate din aer depășește 50-60%, vă puteți aștepta la probleme de sănătate destul de severe. Aerul umed este asociat cu mucegaiul, cu problemele de respirație și cu problemele pulmonare. De asemenea, aerul prea umed riscă să vă degradeze pereții, piesele de mobilier și țesăturile. Veți avea nevoie de dezumidificatoare profesionale dacă nivelul de umiditate al aerului interior este prea mare.
  2. Mai mult aer curat. Nu putem sublinia cât de importantă este calitatea aerului pentru orice locuință, nu doar pentru acele locuințe care se doresc a fi mai Zen. Deschiderea ferestrelor în fiecare dimineață este necesară pentru a împrospăta aerul, mai ales dacă aveți în familie fumători. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui purificator de aer, pentru a scăpa de grija poluării și prafului din aerul interior. La rândul lor, parfumurile plăcute vă pot ajuta să vă relaxați, așa că puteți opta pentru lumânări parfumate din soia sau ceară de albine. Uleiurile esențiale reprezintă și ele un mod foarte eficient de a împrospăta aerul din casă.
  3. Mai multe plante. Plantele joacă un rol decisiv dacă ceea ce vă doriți este o locuință Zen. Culorile plantelor sunt liniștitoare, în timp ce îngrijirea plantelor scade semnificativ nivelul de stres. Efectul lor calmant vă va ajuta să scăpați de stres și, în plus, vor face ca aerul pe care îl respirați să fie mult mai curat. Desigur, asta înseamnă să vă concentrați mai mult pe plante în ghiveci, deoarece buchetele de flori nu au același efect, chiar dacă sunt mult mai colorate. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, evitați plantele care necesită o întreținere specială.
  4. Mai multă lumină. Pentru a obține o amenajare confortabilă, ar trebui să acordați o atenție deosebită luminii. Ar trebui să existe cât mai multă lumină naturală în fiecare încăpere din casă, iar perdelele și draperiile nu ar trebui să fie prea groase și voluminoase. Perdelele confecționate din materiale ușoare precum bumbac sau in reprezintă o alegere minunată, iar dacă doriți ceva mai multă intimitate, optați pentru jaluzele simple din bambus, care vor armoniza în continuare toate celelalte elemente din cameră. Lumânările sunt, de asemenea, o idee bună și le puteți combina cu lămpi mici din sare pe care le puteți plasa strategic în jurul camerei.
  5. Mai puține lucruri. Este ușor să pierdem evidența tuturor lucrurilor pe care le deținem, deoarece avem tendința de a păstra toate lucrurile de care nu mai avem nevoie și pe care nu le mai folosim. Astfel, ajungem să locuim în case aglomerate și greu de curățat. Pe de altă parte, locuințele Zen vizează simplitatea și minimalismul, astfel încât obiectele decorative în exces nu sunt recomandate.

În cele din urmă, optați pentru culori pământii, căci Zen înseamnă a fi mai aproape de natură, iar asta include culori naturale, precum nuanțe de gri, bej și roz. Astfel de nuanțe plăcute fac orice locuință să pară mai spațioasă și mai primitoare. Nimic nu este mai relaxant decât un alb curat care deschide spațiul și care permite adăugarea unor detalii mai îndrăznețe, precum o canapea verde, o masă de cafea din lemn de esență tare sau draperii maro. Culorile pereților, pardoselii și pieselor de mobilier ar trebui să fie în armonie și puteți experimenta cu diferite palete de culori până când veți găsi combinația care este cea mai liniștitoare pentru toți ai casei.

Lasă un Comentariu...

*