5 lucruri pentru a amenaja o cramă în stil modern industrial: un spațiu elegant și autentic pentru iubitorii de vin și țuică

Crama, un loc în care se păstrează și se degustă vinul sau țuica, reprezintă o destinație magică pentru iubitorii de băuturi fine. Însă, în loc să aibă un aspect clasic sau rustic, tot mai mulți pasionați aleg să-și amenajeze crama în stil modern industrial. Această abordare îmbină eleganța urbană cu elemente autentice și reprezintă un spațiu inovator și plăcut pentru a savura momente deosebite. În acest articol, vă prezentăm tips and tricks pentru a crea o cramă modernă industrială și vă vom sugera și câteva opțiuni de butoaie vin, dar și cazane de țuică de vânzare care să completeze atmosfera rafinată.

sursa foto: ro.pinterest.com

1. Alegeți un Spațiu Potrivit

Primul pas esențial în amenajarea unei crame moderne industriale este alegerea unui spațiu adecvat. Puteți opta pentru o mică pivniță în casă sau pentru o încăpere separată, cum ar fi un beci sau chiar o fostă încăpere industrială. Bucurați-vă de elementele expuse ale pereților, ale podelei sau ale tavanului, care pot adăuga acel aspect industrial autentic.

2. Paleta Cromatică Urbană

Alegerea culorilor potrivite este esențială în amenajarea unei crame moderne industriale. Optați pentru o paletă cromatică urbană, cu tonuri de gri, negru, maro închis și nuanțe de metal. Aceste culori vor crea o atmosferă sobră și sofisticată, potrivită pentru un mediu în care vinul și tuica sunt celebre.

3. Mobilier din Lemn și Metal

Mobilierul reprezintă o componentă esențială în amenajarea cramei. Pentru un stil modern industrial, alegeți piese de mobilier din lemn natural și metal. Rafturile și suporturile pentru sticlele de vin sau țuică pot fi confecționate din lemn masiv, iar picioarele din metal vor completa aspectul industrial.

4. Iluminatul Potrivit

Iluminatul adecvat poate face minuni într-o cramă modernă industrială. Optați pentru lămpi suspendate din metal sau cu aspect industrial, care să aducă lumina necesară asupra butoaielor de vin și cazanelor de tuică. De asemenea, lămpile cu intensitate reglabilă pot crea o atmosferă plăcută și intimă în timpul degustării băuturilor fine.

5. Amenajarea Zonelor de Degustare

Un aspect important al unei crame moderne industriale este amenajarea zonelor de degustare. Puteți opta pentru un bar elegant din lemn și metal, înconjurat de scaune de tip industrial. Adăugați câteva măsuțe mici pentru a crea un spațiu relaxant în care să vă bucurați de momentele alături de prieteni sau familie.

Trucuri pentru a integra Butoaiele pentru Vin și Cazanele de Tuică

  • Butoaiele pentru Vin: Integrați butoaiele de vin în designul cramei, folosindu-le ca elemente decorative. Le puteți expune pe rafturi sau le puteți pune într-un colț al încăperii. De asemenea, puteți alege butoaie din lemn cu accente metalice pentru a completa aspectul industrial.
  • Cazanele de Tuică: Pentru a integra cazanele de tuică în mod discret și estetic, puteți alege variante din cupru sau alamă, care vor adăuga un farmec tradițional și autentic cramii. Plasați-le într-un colț bine luminat sau lângă bar, subliniind importanța acestor elemente într-o cramă modernă industrială.

Concluzie

A amenaja o cramă în stil modern industrial este o alegere inspirată pentru iubitorii de vin și țuică, care doresc să îmbine autenticitatea cu eleganța urbană. Cu mobilier adecvat, iluminat potrivit și accente tradiționale subtile, precum butoaiele pentru vin și cazanele de țuică, veți crea un spațiu plin de farmec și rafinament, perfect pentru a vă bucura de cele mai fine băuturi în compania celor dragi.

Lasă un Comentariu...

*