5 cadouri utile când mergi în vizită

Fie că e vorba de inaugurarea unei case sau de un alt eveniment special, o invitație implică alegerea unui dar. Iată 5 cadouri utile când mergi în vizită care sperăm să te inspire.

 

Codul bunelor maniere susține că orice vizită trebuie precedată de alegerea unui cadou. O atenție, cât de mică, este în stare să surprindă plăcut. În plus, gestul în sine vorbește despre politețea și buna creștere a oaspetelui. Firește, în unele situații, alegerea darului se poate dovedi extrem de complicată, din varii motive. Găsești în continuare 5 cadouri utile când mergi în vizită, menite să se potrivească pentru orice situație, ajutându-te să ieși din impas.

  1. Alege un ibric de cafea, pentru a le ura gazdelor dimineți frumoase. Statisticile arată că 96% dintre români își beau prima cafea a zilei acasă. Există deci șanse mari ca un ibric de cafea să fie un dar folositor. Dacă mai ții cont că băutura ajută la combaterea depresiei, reglează activitatea hepatică, reduce riscul de apariția al unor boli precum diabetul, Alzheimer, Parkinson sau cancerul de piele și stimulează puternic creierul, atunci cu siguranță poți considera ibricul – unul dintre cele 5 cadouri utile când mergi în vizită. Așadar, alege ibrice cafea dintr-o mare varietate existentă pe piață și întărește-le gazdelor convingerea că ‘ziua buna se cunoaște de dimineață’.
  1. Optează pentru un dar dulce, pentru o zi… dulce. Ciocolata se numără în top 3 cele mai iubite delicii din întreaga lume! Iar gustul dulce e, de departe, cel mai îndrăgit, atât de adulți, cât și de copii. Iată de ce, cu un desert, o ciocolată sau o cutie de bomboane nu poți da greș într-o vizită. Unde mai pui că gustul dulce are un impact direct asupra bunei dispoziții, stimulând secreția de hormoni ai fericirii. De asemenea, se pare că dulciurile, contrar așteptărilor, ne fac tenul mai frumos și stimulează pofta de comunicare! Perfect pentru o vizită, nu-i așa? Asigură-te că prețiosul dar e și împachetat cum se cuvine. Alege cutii cadou care să transmită gazdelor că le prețuiești și că ai investit timp, atât în conținutul, cât și în aspectul cadoului oferit.
  2. O sticlă de vin pentru un plus de dichis și voie bună. Euripide afirma că ‘acolo unde nu există vin, nu există dragoste’. Deloc întâmplător, vinul este unul dintre cele 5 cadouri utile când mergi în vizită. Un strop de dragoste și fericire n-a făcut rău nimănui! Pentru a fi sigur că alegi vinul potrivit, ține cont că aproape 60% dintre români preferă vinurile roșii seci, 28% – pe cele albe, 13% – rose și doar 2% – vinurile dulci. Cel mai căutat soi, conform sondajelor, este Fetească Neagră. Iar 57% dintre respondenții români consideră ca având un iz sărbătoresc anume vinurile spumante.
  3. Flori – pentru mai multă energie pozitivă. Florile plac ochiului dar și spiritului. Mai multe studii arată că plantele sunt capabile să absoarbă energia negativă dintr-o casă, transmițând unde pozitive, pe lângă oxigen și culoare. Fii original(ă) și alege niște plante 2in1, recunoscute atât pentru beneficiile lor energetice, cât și pentru cele… gustative! Menta verde, rozmarinul sau cimbrul sunt doar trei dintre opțiuni. Mai mult ca sigur, vor fi apreciate de gospodina casei.
  4. Lumânări parfumate pentru o atmosferă plăcută. Ritmul de viață alert, mai ales în marile metropole, se poate dovedi copleșitor. O lumânare parfumată, în schimb, le va aminti gazdelor să ia o pauză și să se relaxeze. Studii japoneze arată că o simplă lumânare parfumată poate îmbunătăți starea de spirit. De asemenea, ameliorează atenția și memoria. Alege o aromă de mentă pentru a stimula socializarea sau, dimpotrivă, o aromă de iasomie, pentru a asigura o atmosferă plăcută și relaxantă.

Lasă un Comentariu...

*