4 trucuri pentru o casă de invidiat

Fiecare dintre noi râvnim la locuința perfectă. Ne imaginăm cum să arate ușile și ferestrele, cum stăm în livingul spațios, cum ne răsfățăm în duș și mai ales cum preparăm mâncarea pentru întreaga familie în cea mai îndrăgită cameră a locuinței – bucătăria.

Cu toate că uneori ajungem să privim către revistele de specialitate și apreciem că niciodată nu vom putea avea cum să ne bucurăm de o astfel de locuință, în realitate, cu puțină imaginație sau poate doar cu sfatul arhitecților și designerilor de interior vom reuși să ne simțim acasă, într-un spațiu cu adevărat inedit și mai ales extrem de frumos decorat. Ca atare, totul este posibil, iar amenajarea locuinței ar trebui să facă parte din lista noastră de priorități, mai înainte de orice altceva, fiind locul în care ne simțim cel mai bine și în care încercăm să ne regăsim.

Iată mai jos 4 trucuri pentru o casă de invidiat:

1. Ai în vedere amenajarea băii – iată un prim lucru cu care ar fi bine să începi. Montarea tuturor obiectelor sanitare, precum scaunul de toaletă, acest paravan cadă, dar și a chiuvetei și dulapurilor ar putea să consume mult timp și energie. De asemenea, este bine să ții cont că baia este cel mai mic spațiu al casei și trebui amenajat cu cea mai multă grijă. De exemplu, ai putea alege această gresie de interior, în nuanțe deschise, dând senzația de mai mult spațiu. Corpurile de iluminat sunt alte lucruri pe care trebuie să le urmărești, trebuind a fi cât se poate de sigure și rezistente și în același timp ar trebui să ofere o lumină puternică, dar caldă, accentuând mai multe zone ale băii.

2. Dormitorul, un alt spațiu de relaxare – aici trebuie să te simți cel mai bine, aici trebuie să te regăsești pe tine. În acest spațiu, deși ne vine sau nu să credem, petrecem cel mai mult timp. Aici dormim, aici citim o carte bună, ba chiar și privim la televizor sau ne alegem ținuta pentru a doua zi. Vei avea nevoie de un pat mare și încăpător, dar care să dispună de o saltea cât mai bună, de un dressing imens în care să îți așezi cu atenție toate obiectele vestimentare, două noptiere, fiindu-ți de mare folos, dar și de un obiect de mobilier unde să te relaxezi, așa cum este un fotoliu sau o măsuță de make-up. Draperiile și perdelele trebuie să fie alese cu grijă și neapărat în nuanțe vesele.

3. Livingul, zona principală a casei, are nevoie de multă imaginație pentru amenajare. Vei avea nevoie de o canapea spațioasă, dar și de câteva obiecte de mobilier care să îți fie într-adevăr de ajutor. În living predomină tehnologia, un televizor mare, sistem audio, dar și multe alte asemenea produse care să vă răsfețe ori de câte ori ai prieteni sau atunci când dorești să urmărești un film bun. Covorul, perdelele sau draperiile trebuie să creeze anumite contraste, binevenite mai ales într-o cameră în care totul este construit în nuanțe neutre.

4. Bucătăria, spațiul în care ne simțim aproape de familie – acesta este un alt aspect. Aici, pregătim și luăm masa împreună cu cei mici, dar și cu cei apropiați. Vei avea nevoie ca bucătăria să fie utilă, de aceea ai în vedere să așezi „triunghiul bucătăriei” astfel încât nimic să nu te încurce. Electrocasnicele sunt de nelipsit din bucătărie și trebuiesc alese cu multă grijă. Vei avea nevoie de frigider, cuptor, plită, ba chiar și de mașina de spălat vase.

Lasă un Comentariu...

*