4 sfaturi de pus în aplicare dacă urmează să te muți

Poate că nu știați, însă mutatul într-o nouă locuință se încadrează în primele cinci cele mai stresante evenimente din viața noastră. Dacă am fi cât se poate de conștienți de efectele dăunătoare ale mutării asupra stării noastre de sănătate, cu siguranță am căuta modalități prin care putem face ca acest proces să fie unul mai ușor.

Iată câteva sfaturi pe care le puteți pune în aplicare dacă doriți să vă mutați fără să vă stresați inutil și fără să trăiți momente de panică sau de nervi:

  1. Scăpați de ceea ce nu mai aveți nevoie. Când ne gândim la lucrurile noastre, suntem tentați să spunem că până la urmă nu avem așa multe și nu va dura mult să le împachetăm pe toate. Cu toate acestea, după ce începem să împachetăm toate lucrurile din dulapuri, de pe rafturi, din coșuri și din fiecare colț al casei, ne vom da seama că, de fapt, deținem foarte multe lucruri. Întrucât deja facem un inventar al tuturor lucrurilor pe care le-am acumulat de-a lungul timpului, putem începe să separăm toate lucrurile pe care le folosim de cele pe care nu le mai folosim, scăpând astfel de toate obiectele inutile. Asta poate include și o parte din mobilierul pe care nu intenționați să îl mutați în noua casă. Pe de altă parte, dacă aveți obiecte masive pe care doriți să le mutați, s-ar putea să aveți nevoie de un aparat de sudură care să vă simplifice treburile. Donați sau vindeți online lucrurile de care nu mai aveți nevoie, astfel încât să împachetați mai rapid și să vă folosiți mai bine de timpul și de spațiul de care dispuneți.
  2. Întocmiți un plan. A lăsa totul pe ultima sută de metri nu poate crea decât haos și foarte mult stres. Încercați să evitați acest lucru și să reduceți stresul întocmind un plan sub forma unei liste de activități și respectând-o. Asta înseamnă o mai bună organizare și mai puține șanse de a uita să faceți ceva sau să aduceți ceva important. Includeți în acest plan lucruri care nu pot fi amânate precum să vă faceți buletinul cu noua adresă, să dezghețați congelatorul la timp, să alegeți o chiuvetă baie pentru noua locuință și să vă instalați serviciul de cablu și internet. Un alt lucru pe care îl puteți planifica are legătură cu modul în care veți aranja piesele de mobilier odată ce toate lucrurile vor ajunge în noua locuință, așadar puteți face o schiță a locului și să indicați unde veți amplasa fiecare piesă de mobilier în fiecare încăpere. Puteți întocmi un astfel de plan de amenajare folosind tot felul de programe online sau puteți face câteva schițe de mână pe care este bine să le puneți într-o mapă pe care să o aveți la îndemână.
  3. Solicitați ajutor. Oricât de organizat și de capabil ați fi, dacă încercați să faceți totul pe cont propriu veți ajunge probabil să fiți frustrați, neliniștiți și stresați. Mutarea este dificilă și este una dintre acele situații din viață în care cu siguranță ar trebui să cereți ajutor. Dacă prietenii apropiați sunt dispuși să ofere o mână de ajutor, asigurați-vă că le veți oferi mâncare și băuturi răcoroase în timp ce lucrează, deoarece transportul de cutii și mobilier este o muncă grea. De asemenea, veți avea nevoie de o camionetă sau chiar de un camion, în funcție de cât de multe lucruri aveți de mutat. Toate aceste lucruri trebuie puse la punct din timp pentru a ști cum vă descurcați și cu banii.
  4. Echipați-vă cu accesorii potrivite. Cea mai bună modalitate prin care vă puteți împacheta lucrurile pentru a ajunge la destinație în stare excelentă constă în folosirea materialelor potrivite. În primul rând, veți avea nevoie de cutii, de folii cu bule pentru lucruri fragile, de markere, de un cutter și de bandă adezivă. Etichetați fiecare cutie în parte și sigilați-le folosind bandă de lipit. Dacă nu dispuneți de folie cu bule, atunci împachetați lucrurile fragile în prosoape.

În cele din urmă, ordinea în care vă împachetați obiectele este deosebit de importantă pentru că va dicta ordinea în care despachetați când veți ajunge în noua locuință. O idee bună este să scrieți conținutul detaliat al fiecărei cutii, precum și camera unde presupuneți că veți aranja acele obiecte. Amintiți-vă să împachetați o cutie cu câteva elemente esențiale și articole de toaletă. Vă veți simți mult mai relaxați dacă nu va trebui să verificați jumătate dintre cutii pentru a vă găsi periuța de dinți și un prosop curat pentru prima noapte în noua locuință. 

 

Lasă un Comentariu...

*