4 lucruri de care ai nevoie pentru mai mult confort acasă

Oricare ar fi ultimele tendințe în interioare și oricât de multe modele de mobilier ar apărea în magazinele de specialitate, la finalul zilei, ceea ce ne dorim cu toții este un moment de relaxare și de confort în intimitatea caselor noastre. Poate că unii preferăm amenajarea scandinavă, poate că unii o preferăm pe cea boemă sau glamour, dar cu toții încercăm să creem cât mai mult confort, siguranță și relaxare în locuințele noastre. Atunci când suntem la servici sau pe drumuri, nimic nu este mai reconfortant decât gândul că în curând vom ajunge acasă, la toți cei dragi și fie ne vom aduna cu toții în jurul mesei și vom mânca ceva delicios, fie ne vom retrage liniștiți pe canapea, la lumina unei lămpi și vom încerca să ne relaxăm mintea cu câteva rânduri dintr-o carte.

Iată, așadar, câteva elemente care ne sporesc confortul și starea de bine în momentele pe care le petrecem acasă singuri sau cu toți cei ai casei:

  1. Tratamente pentru ferestre. Deși lumina naturală este cu adevărat un dar pentru locuințele noastre, pentru a beneficia de confort și intimitate, ferestrele noastre au nevoie de un tratament aparte. Fie că preferăm perdelele ușoare și vaporoase, fie pe cele colorate sau cu diverse imprimeuri cum sunt cele de aici, avem nevoie de perdele în fiecare încăpere a locuinței noastre. Iar dacă observăm că soarele ne încălzește prea mult locuința, atunci draperiile groase și opace vor reuși să scadă chiar și cu 2-3 grade temperatura. În zilele în care ajungem frânți de la servici și nu mai avem putere nici măcar să mai mâncăm ceva pe fugă, ne putem retrage în dormitor, unde tragem draperiile și ne reîncărcăm bateriile. Restul treburilor pot să aștepte.
  2. O masă bogată. Poate că în timpul săptămânii nu reușim în fiecare zi să așezăm o masă bogată, însă la sfârșitul săptămânii și mai ales în zilele de sărbătoare, parcă nu este mai mare plăcere decât să așezăm masa, să pregătim tot felul de preparate delicioase și să ne bucurăm de mâncare și de compania celor dragi. Iată că avem nevoie de tacâmuri și veselă precum găsim aici, dar și de alte accesorii care creează atmosfera de sărbătoare, cum ar fi o față de masă cu un model plăcut, o lumânare care emană un parfum subtil sau prosoape din materiale delicate pentru cei mai tineri membri ai familiei.
  3. Așternuturi de calitate. Chiar și cei mai aventurieri dintre noi preferă în unele zile un somn odihnitor, care să compenseze toate orele nedormite. Iar în weekend, parcă nu există alt mod mai potrivit de a ne petrece diminețile decât stând în pat, dormind o oră în plus sau răsfoind o carte, cu un ceai pe noptieră. Dormim cel mai bine atunci când așternuturile sunt de cea mai bună calitate, curate și plăcut parfumate. Bumbacul și inul sunt cele mai recomandate materiale. Iar dacă doriți să vă sporiți confortul termic în zilele mai reci, un pled din lână este tot ceea ce aveți nevoie.
  4. Esențiale în baie. O bună parte din timp ni-l petrecem în baie, așa că și aici avem nevoie de confort. Sunt doar câteva lucruri esențiale de care avem nevoie în baie, dar care fac toată diferența. Poate că nu mai sunt considerate la modă, însă covorașele de baie aduc puțină căldură în baie și împiedică alunecarea. Prosoapele din bumbac și de diferite dimensiuni sunt iarăși esențiale, mai ales că recomandat ar fi să le schimbăm cu regularitate. Iar halatele de baie sunt de nelipsit mai ales în sezonul rece.

Nu în ultimul rând, simțim confort sufletesc și atunci când avem grijă de cineva sau ceva. Chiar dacă nu avem prea mult timp la dispoziție, putem avea grijă de o plantă sau de un acvariu cu pești, ceea ce ne va face să ne simțim în fiecare zi puțin mai bine.


Lasă un Comentariu...

*