4 lucruri de care ai nevoie în locuință pentru un mediu mai prietenos

Atunci când ne gândim la lucrurile de care avem nevoie pentru a ne simți bine acasă, majoritatea dintre noi uităm cât de important este aerul pe care îl respirăm. Ne gândim la mobilier, accesorii, la elemente de design, avem în vedere alegerea celor mai bune materiale pentru pardoseală și pereți, alegem aerul condiționat pentru a ne proteja în fața căldurii din timpul sezonului cald, boilerul pentru apă caldă, însă niciodată nu avem în vedere de ce e bine să achiziționăm un dezumidificator sau, din contră, un umidificator. Cele două aparate sunt mai mult decât importante pentru sănătatea respiratorie a tuturor membrilor familiei, ferindu-i de îmbolnăviri, viroze sau chiar astm bronșic.

aerIată mai jos 4 lucruri de care ai nevoie în locuință pentru un mediu mai prietenos:

1. Un dezumidificator, precum este acesta, te va ajuta să te ferești de expunerea la un mediu prea umed. Acest lucru contribuie în egală măsură atât la creșterea riscului de îmbolnăvire, cât și la afectarea pereților casei. Aceștia vor fi expuși unui grad mare de umezeală, iar acest lucru va conduce la apariția mucegaiului și igrasiei, afectând pereții și crescând gradul de îmbolnăvire al membrilor familiei. Atunci când aerul este prea uscat în încăpere, veți avea nevoie de un umidificator, influențând destul de mult respirația. Pentru a stabili de dinainte de ce aparat ai nevoie este bine să ai la îndemână un instrument de măsură al umezelii, pe care îl poți găsi aici și astfel să știi exact care este nivelul de umezeală din locuință.

2. Aparat de aer condiționat – iată un alt lucru de care ai nevoie mai ales în timpul sezonului cald, atunci când temperaturile din termometre urcă destul de mult. În acest fel, mediul va fi mai prietenos pentru toți cei ce locuiesc în casă. În ultima perioadă, producătorii au realizat și aparate de aer condiționat care să poată încălzi locuința, fiind foarte benefic. Dispozitivele mobile de aer condiționat sunt la fel de potrivite pentru creșterea gradului de confort, putând fi mutate în anumite încăperi ale casei.

3. Centrala termică – indiferent de varianta pe care o vei alege – gaze naturale, electricitate sau lemne – centrala reprezintă cea mai potrivită variantă pentru încălzire în timpul iernii, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Cu ajutorul acestora vei putea încălzi destul de repede și ușor locuința, crescând destul de mult gradul de confort. Poți alege și încălzirea prin pardoseală, fiind o soluție foarte bună.

4. Izolația casei cu vată minerală reprezintă cea mai bună soluție pentru locuința ta, având o mare influență chiar și asupra aerului pe care îl respiri. Deși în piață există mai multe soluții de izolație a locuinței, vata minerală reprezintă cea mai bună variantă pentru casa ta, fiind un material cu numeroase caracteristici prietenoase mediului.

Așadar, tot ceea ce are legătură cu aerul pe care îl respirăm trebuie tratat cu multă atenție, fiind un element extrem de important.

Lasă un Comentariu...

*