3 soluții pentru o iarnă geroasă!

Anotimpul rece și-a făcut simțită prezenta de ceva vreme și deja fiecare dintre noi caută soluțiile cele mai bune pentru a se proteja de frig. Pentru că poziționarea noastră geografică ne oferă câteva luni bune de anotimp răcoros, va trebui să ne gândim la soluții destinate să funcționeze pe termen lung, astfel încât confortul nostru să nu aibă de suferit.

Ce poți face pentru a avea la dispoziție o iarnă călduroasă?

Poți construi un șemineu, la gura căruia iarna să te poți bucura de un pahar de vin. Alături de o pilotă călduroasă și de un foc mare aprins, te vei putea bucura de o experienta de neuitat, pe care vei dori să o repeți în fiecare an. Dacă pentru o pilotă călduroasă nu va trebui să aștepți foarte mult timp, pentru un șemineu va trebui să găsești persoanele specializate pe această gamă de produse, care să te ajute în vederea realizării. Ideile sunt nenumărate, tu putându-te folosi de cele mai frumoase materiale în acest sens. Marmura, granitul și travertinul reprezintă soluțiile ideale de acoperire ale unui șemineu, avantajul acestora constând atât în frumusețe, cât și în rezistență și capacitate de încălzire.

O altă soluție pe care o poți adopta pentru a te putea bucura de o iarnă călduroasă poate consta în instalarea unor sisteme speciale de încălzire, precum cele în pardoseală. Deși aceste sisteme nu erau prea cunoscute până în urmă cu câțiva ani, asistăm astăzi la o adevărată explozie de idei în acest sens. Beneficiile unui astfel de sistem de încălzire sunt majore, mai ales pentru că pot ajuta organismul uman să se păstreze sănătos. Un sistem de încălzire în pardoseală reprezintă o soluție mai ales pentru persoanele care au o circulație periferică deficitară, deoarece modul în care va circula căldura ajută foarte mult. Circulația aerului cald se face de jos în sus, având astfel posibilitatea de a ne încălzi extremitățile inferioare, picioarele, menținând astfel o stare crescută de confort. Sistemul se bazează pe o rețea de țevi prin care agentul termic circulă, astfel încât întreaga suprafață acoperită cu această rețea să poată fi încălzită. Adio așadar gresie rece sau granit înghețat!

Pe de altă parte, pentru a putea menține căldura în interiorul caselor noastre, avem la dispoziție și posibilitatea de a face modificări la nivelul sistemelor de încălzire preexistente. Schimbarea caloriferelor ne poate aduce un plus de confort, mai ales dacă modificările implementate au efecte și la nivel estetic. Spre exemplu, montarea unui calorifer din oțel, în locul unuia din fontă, poate fi o soluție. Un astfel de radiator nu doar că va aduce nenumărate economii, dar va fi și mai ușor de curățat, de montat și de întreținut decât unul din fontă. În plus, pozarea acestuia se poate face oriunde, chiar și pe perete, deoarece greutatea sa este cu mult mai mică, comparativ cu cea a unui calorifer din fontă.

Indiferent dacă te gândești la o pilotă călduroasă și un șemineu, la un sistem de încălzire în pardoseala sau la o centrală termică sau chiar la modificarea structurii radiatoarelor din casa ta, este bine să știi că fiecare măsură nu va face altceva decât șă îți aducă un plus de confort pe parcursul anotimpului rece.

Este în puterea noastră să alegem cele mai bune soluții pentru noi și pentru casele noastre și tocmai de aceea este indicat sa aruncăm o privire prin magazinele de profil, pentru a fi la curent cu tot ceea ce este nou. Noutățile ne pot schimba viețile, dar și percepțiile cu privire la modul în care ne poate bucura de un plus de confort. Iarna abia începe, așadar haideți să începem și noi să căutăm cele mai bune soluții pentru casele noastre!

Sursa foto: Pixabay.com

 

Lasă un Comentariu...

*