3 sfaturi pentru montarea lustrelor suspendate

Lustrele suspendate sunt o sursă excelentă de lumină și se regăsesc atât în locuințe, cât și în spații care găzduiesc birouri, cafenele și chiar restaurante. Îți poți monta o lustră suspendată chiar la tine acasă, în living sau în bucătărie, iar efectul va fi unul garantat: locuință luminoasă cu un aer elegant. Totuși, pentru montarea lor trebuie să alegi foarte bine locul și înălțimea corectă, astfel încât să te poți bucura de lumină corespunzătoare.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/interior-design-sufragerie-mobilier-7102003/

Iată câteva sfaturi în acest sens:

Unde se potrivesc cel mai bine lustrele suspendate

Aceste accesorii de iluminat sunt ideale de montat în încăperile mai mari din casa ta, precum livingul sau biroul. De asemenea, dacă ai o bucătărie spațioasă, o lustră suspendată deasupra unei mese rotunde va arăta excelent. Și holul este o variantă, însă îți recomandăm să calculezi cu atenție înainte înălțimea spațiului.

Deasupra mesei din living

Lustrele suspendate sunt ideale pentru un living mare și aerisit, folosit drept cameră de zi în casa ta. Fie că e open space sau nu, dacă vrei să apelezi la un accesoriu de iluminat suspendat asigură-te că îl montezi deasupra mesei. Ca design va arăta perfect, indiferent dacă locuința este decorată în stil clasic, modern sau vintage. Montează lustra la aproximativ 1 metru deasupra mesei și ține cont și de dimensiunile modelului pentru care ai optat. Poți alege dintr-o varietate de lustre suspendate moderne. Datorită posibilității de reglare a lungimii cablului de care este agățată lampa, aceasta poate fi reglată la înălțimea încăperii.

 

În cazul în care îți dorești iluminare puternică în jurul mesei, găsești lustre cu abajur metalic, model care asigură emisie de lumină doar în jos. Dacă vrei să ai lumină dispersată în toată camera, atunci cele din oțel de înaltă calitate, cu un difuzor de sticlă în interiorul căruia se află becul vor arăta perfect în sufrageria ta.

În birou

Fie că ai biroul într-o clădire mai mare sau ți l-ai amenajat la tine acasă, un corp de iluminat suspendat te va ajuta să ai lumină mai bună și o estetică aparte. Montează pe tavanul încăperii o lustră suspendată căreia să-i poți schimba unghiul de iluminare și pe care sa o îndrepți în funcție de nevoile tale. Corpurile moderne de iluminat îți permit să faci acest lucru.

Într-o bucătărie spațioasă

Ai o bucătărie spatioasă pe care ai amenajat-o în formă de U, iar în mijloc ai o masă la care obișnuiești să-ți bei cafeaua și să iei micul cina alături de cei dragi? Apelează la o lustră suspendată sau la mai multe. Le poți monta câte două chiar deasupra mesei sau a blatului tău, în cazul în care forma este dreptunghiulară. Lasă o distanță de jumătate de metru între ele pentru o mai bună difuzare a luminii. Adică nu le monta pe ambele în mijloc. În cazul unei mese rotunde, una este suficientă.

În hol

Pentru holul tău o lustră suspendată cu un abajur modern, într-o culoare preferată, este ideală. Asigură-te că o montezi în mijlocul tavanului și măsoară-i dimensiunea astfel încât să rămână aproximativ doi metri până la podea.

Verifică instrucțiunile producătorului înainte de a monta

După ce ai stabilit unde vrei să-ți pui lustre suspendate, prima regulă atunci când te apuci de montajul lor este să citești cu atenție recomandările producătorului. În general, fiecare corp de iluminat are în ambalajul cu care vine instrucțiuni de montaj.

De ce ai nevoie pentru montarea unei lustre

Pentru montarea propriu-zisă a unei lustre suspendate vei avea nevoie de câteva obiecte, cum ar fi o șurubelniță sau un cutter. Primul pas este să montezi corpul de iluminat cu toate accesoriile cu care vine. Apoi îți trebuie o bormașină, dibluri, bandă izolatoare dar și un creion de tensiune, pentru a ști cu precizie cum să legi firele. Pentru a prinde lustra în perete poți apela și la ajutorul unui electrician, pentru a evita orice risc.

 

Pe lângă utilitatea lor, aceea de a lumina o încăpere, lustrele suspendate au și rol decorativ și vin în completarea designului interior în stil clasic, modern și chiar vintage.


Lasă un Comentariu...

*