3 moduri prin care să-ți decorezi camera într-un stil deosebit

Modul în care este amenajat dormitorul tău este foarte important, pentru că întregul design îți influențează starea de spirit. Dormitorul ar trebui să fie un spațiu relaxant, în care să te odihnești după o zi lungă și obositoare. Dacă simți că actualul decor al dormitorului tău nu te mai reprezintă, poți să faci o schimbare foarte simplu, fără să fie neapărat nevoie de renovare sau de schimbarea mobilei.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/R-w5Q-4Mqm0

Ca să te ajutăm, îți prezentăm mai jos trei moduri în care poți să-ți decorezi camera.

Folosește tapetul 3D

Un tapet de calitate poate transforma radical aspectul oricărei camere, fără să fie nevoie de alte schimbări. Dar ce zici de un tapet 3D? Acesta este un fototapet uimitor, care creează iluzia optică a unui spațiu tridimensional. Mai exact, peisajele par atât de reale, încât ai impresia că ești în natură. Poți alege imaginea tapetului în funcție de preferințe. Ai la dispoziție numeroase modele de tapet 3D, cu diferite ilustrații: animale, forme geometrice, ori peisaje.

Cu ajutorul tapetului 3D îți poți amenaja camera astfel încât să fie unică și originală. Întregul dormitor va părea complet schimbat, iar pereții vor căpăta o cu totul altă dimensiune. Imaginile sunt foarte atractive și vor crea, de asemenea, o atmosferă confortabilă.

Sursa foto: favi.ro

Decor diferit pentru zonele din dormitor

Pentru a face dormitorul să pară mai încăpător, poți amenaja diferit mai multe zone. Ce presupune acest lucru mai exact? Ei bine, acest mod de amenajare îți permite să utilizezi corect întreg spațiul și, mai ales, să te simți confortabil în camera ta.

De exemplu, dacă îți place să citești, îți poți amenaja un colț în care să te relaxezi și să citești în liniște. Ori, dacă îți place să desenezi, o zonă din camera ta poate fi axată pe birou și pe dulapul în care sunt depozitate materialele pentru desen.

În ceea ce privește mobilierul, nu uita că trebuie să formezi secțiuni diferite, astfel încât nu trebuie să alegi piese de mobilier masive.

Folosește mai multe surse de iluminare

Într-un dormitor este bine să folosești mai multe surse de iluminare. Mai exact, lumina ambientală luminează întreaga cameră, lămpile mici pot focaliza lumina pentru lectură și alte activități, iar lumina de accent o poți utiliza pentru a pune în evidență un anumit obiect, precum un tablou sau o sculptură.

Pentru a focaliza lumina de citire acolo unde ai nevoie, folosește o lampă de noptieră cu un braț mobil. Ideal este să instalezi un comutator de pornire/oprire separat pentru fiecare lumină, astfel încât să poți lumina doar zona dorită.

Pentru o atmosferă relaxantă, poți opta pentru perdele care filtrează lumina, ori pentru draperii.

Una dintre cele mai importante camere din locuință este dormitorul. Este locul în care te relaxezi, așa că este esențial să alegi mobilierul potrivit. Pentru a obține un efect odihnitor, optează pentru culori relaxante, naturale, precum bej, crem sau nuanțe pastel. De asemenea, tapetul 3D este o alegere inspirată pentru un design unic.

Lasă un Comentariu...

*