13 sfaturi despre ce să nu faci într-un spațiu mic

Tot timpul primim sfaturi cu privire la ce să facem pentru a amenaja un spațiu mic. Te-ai gândit vreodată de ce, cu toate acestea, nu-ți place spațiul în care locuiești?

13 sfaturi despre ce sa nu faci intr-un spatiu mic 01

Picture 1 of 31

Poate tot ceea ce trebuie să faci este să acorzi o mai mare atenție detaliilor și să înveți din greșelile altor.

Așadar, iată ce nu ar trebui să faci într-un spațiu mic.
1. Pentru că vorbim de un spațiu mic, primul lucru pe care trebuie să-l eviți este montarea perdelelor/draperiilor la nivelul ferestrelor, acolo unde se finalizează tâmplăria în partea superioară. Recurgând la această variantă, vei crea senzația că spațiul tău este mult mai jos decât este în realitate.

2. O altă greșeală pe care nu trebuie să o faci este să inserezi într-un spațiu mic foarte multe imprimeuri și texturi, de la flori la forme geometrice, de la dungi la volane. Dacă ești un fan al imprimeurilor, atunci optează pentru unul singur mai îndrăzneț, care să de vină în același timp o zonă de interes în spațiul tău mic. Echilibrează totul cu mixuri neutre care să nu îngreuneze și mai mult decorul.

3. Pereții goi nu înseamnă neapărat spațiu în plus, mai ales dacă pentru asta este nevoie să recurgi la pardoseală pentru a depozita diferite obiecte. Astfel, renunță în a mai proteja aceste zone. Spațiul pe verticală te-ar putea salva de multe neajunsuri, cu atât mai mult cu cât ai putea apela la câteva rafturi sau polițe făcute pe comandă. În felul acesta chiar și ușa de baie poate deveni un loc numai bun pentru păstrat obiecte.

4. Te-ai gândit vreodată că vopsind atât pereții, cât și tavanul în aceeași culoare s-ar putea să te ajute mult mai mult decât crezi? O singură culoare care să domine încăperea va da naștere unui decor coeziv.

5. Nu înghesui foarte multe obiecte pe masa de lucru. Mai repede instalează niște corpuri de iluminat care să atârne din tavan, iar fotografiile dragi prinde-le pe perete. La fel poți proceda și în cazul corpurilor de iluminat cu picior, decât să-ți ocupe centimetrii prețioși din pardoseală, mai bine folosește aplice sau lustre.

6. Oricât de mult ți-ar plăcea acea canapea de 3 locuri cu pouf, renunță la idee dacă va arăta asemenea lui Gulliver în țara piticilor. Canapeaua, fiind oricum o piesă de mobilier ce se remarcă cu ușurință prin volumul său, ar trebui să fie proporțională cu spațiul de destinație.

7. Dacă spațiul de sub pat îți permite, atunci ar fi păcat să-l irosești, să nu-l folosești pentru cutii de depozitare. Este unul din cele mai rar utilizate spații din toată locuința.

8. Te-ai gândit vreodată să instalezi un lavoar rotund în baie, în locul celui tradițional dreptunghiular? Genul acesta de chiuvetă pe lângă faptul că-ți permite un acces mai ușor la robinet, poate ocupa mai puțin spațiu lăsând impresia de deschis, de aerisit.

9. Nu monta dulapuri în spațiile mici. Prin volumul lor vor ocupa foarte mult spațiu, făcându-te să te simți ca un prizonier într-o celulă foarte mică. Pentru a rezolva problema obiectelor pe care trebuie să le păstrezi undeva, apelează la polițe, rafturi, coșulețe din metal sau răchită ce pot fi aplicate pe perete cu ajutorul ventuzelor.

10. Nu folosi cutii de depozitare banale. Pentru că aceste obiecte vor fi la vedere, dat fiind spațiul mic, ele nu ar trebui să fie lipsite de bun-gust. Astfel, împuști doi iepuri dintr-o lovitură, scapi de dezordine cu stil, având un ambient plăcut vizual.

11. Covoarele au capacitatea de a încălzi un spațiu, de a face pardoseala mai confortabilă. Dacă vorbim de un spațiu mic, atunci este un must să-ți pui un covor mare care să acopere întreaga suprafața a podelei. În felul acesta, pe lângă faptul că poți aduce o nouă energie camerei, prin culoare și imprimeu, creezi din nou iluzia de mai mult spațiu. Nu-ți irosi banii pe covorașele de centru, acestea vor sublinia și mai mult cât de mică este camera ta.

12. Nu-ți aglomera camera de zi cu prea multe scaune dacă spațiul tău este prea mic. O idee interesantă ar fi să integrezi în decor o banchetă. Aceasta se va dovedi cu atât mai eficientă cu cât o vei instala pe o latură a unui perete.

13. Nu aplica oglinzi de dimensiuni mici într-o cameră mică. Cu cât oglinda este mai mare cu atât mai mare îți va părea și camera. Cu ajutorul unui astfel de truc poți lăsa impresia că spațiul este de două ori mai mare.

 

sursa foto: www.hgtv.com

Lasă un Comentariu...

*