Sfaturi și sugestii pentru iluminatul piscinei

O piscină ar trebui întreținută sub mai mult decât simplul aspect al dezinfectării și igienizării, în ciuda faptului că acestea sunt cele mai importante lucruri. Dincolo de igienă, confortul în piscină joacă un rol important pentru că, în definitiv, ceea ce ne place ne îmbie și ne bucură privirea.

                                       Sursa foto: https://unsplash.com/photos/U50cEuM2LI0

Confortul vizual este o cerință modernă în cazul piscinelor, așa că amenajarea sistemului de iluminare nu ar trebui să lipsească din planul de îmbunătățire a piscinei tale. Află cum îți poți ilumina într-un mod cât mai atractiv piscina și care sunt cele mai bune produse pe care le poți folosi în acest sens.

Alege lumina după tipul și intensitatea acesteia

O piscină iluminată va crea o senzație deosebit de plăcută seara și noaptea, așa că va trebui să iei în calcul intensitatea și culoarea luminii. Astfel, alege luminile potrivite pentru piscina ta având în vedere și destinația acesteia.

 

Dacă vrei o senzație primitoare, relaxantă, atunci poți opta pentru un sistem de leduri cu lumină caldă pe care să le montezi la nivelul pereților piscinei. Alege o culoare caldă a luminii, iar dacă vrei un efect disco, atunci alege un sistem de iluminare cu telecomandă, special, care să îți ofere posibilitatea de a personaliza iluminatul piscinei tale.

Alege un sistem de iluminare rezistent la apă

Atunci când iluminezi piscina, unul dintre aspectele la care trebuie acordată o atenție specială este rezistența la apă. Pentru că becurile vor fi imersate, va fi necesar să alegi becuri rezistente la apă, dar și la diferite șocuri mecanice. Becurile LED sunt dotate cu protecții care ajută la obținerea unui sistem potrivit de iluminare, cu ajutorul căruia poți să obții un efect deosebit la nivelul piscinei, în timp ce te bucuri de rezistență sporită.

Alege un sistem de iluminare eficient din punct de vedere energetic

Cu siguranță, chiar dacă nu vei opta pentru o piscină iluminată tot timpul, vei dori să eficientizezi consumurile. Alege, așadar, becuri care oferă o eficiență energetică ridicată, așa cum sunt becurile LED Osram.

Alege becuri cu halogen pentru un plus de eficiență

Becurile halogen rezistă mai bine și oferă o durabilitate crescută, așadar. Totuși, pentru că au o lumină destul de puternică, nu întotdeauna acestea sunt preferate de către utilizatori. Alegerea este un criteriu subiectiv, însă dacă piscina este amplă, iar zona în care este amenajată aceasta este mare, becurile cu halogen pot fi o opțiune deosebit de bună.

Alege becurile în funcție de preț

Deși un aspect mai puțin important, prețul poate defini uneori alegerea. O piscină este o investiție în aspectul curții tale, iar ca orice investiție, costurile pot fi destul de mari. Este necesar, așadar, să aloci un buget suficient cât să acopere nevoile de iluminare pentru ca sistemul ales să îți ofere confortul dorit.

Iluminează și zona adiacentă piscinei

Nu doar piscina ar trebui să fie iluminată, ci și zonele adiacente acesteia. Optează pentru proiectoare speciale care pot fi poziționate la nivelul pardoselii amenajate pentru piscine sau proiectoare reglabile, pe care să le poți îndrepta spre zona acesteia.

 

Având în vedere amenajarea de acest tip, vei putea crea, de asemenea, un ambient plăcut pentru serile pe care le petreci împreună cu prietenii, lângă piscină. Pune în zona de trafic o pardoseală de tip deck, folosește mobilier de exterior și amplasează un bar sau un grătar de grădină și zona piscinei va arăta cu adevărat minunat.

 

Indiferent de tipul de becuri ales sau de sistemul pe care ți-l dorești, important este să ai în vedere un proiect clar pe care să îl urmezi atunci când vine vorba despre amenajare. Solicită ajutorul specialiștilor, dacă nu ești sigur de alegerile pe care ar trebui să le faci, și bucură-te mai apoi de confortul pe care ți-l oferă piscina ta.

Lasă un Comentariu...

*