Piscina suspendată la o înălțime de 10 etaje

Spațiul urban devine parcă, de la an la an, tot mai neîncăpător, mai aglomerat mai sufocant. Și dacă, acoperișurile clădirilor am reușit să le transformăm în terase la înălțime, de ce nu am putea utiliza și spațiul dintre două clădiri.

Piscina suspendata la o inaltme de 10 etaje (1)

Picture 1 of 3


Cu toate că vorbim încă de un proiect, ce urmează a fi demarat anul acesta, piscina suspendată la o înălțime de 10 etaje deasupra pământului devine un concept atrăgător, intrigant, costisitor și, clar, nonconformist, dar demn de luat în calcul de oricine are posibilitatea să-l pună în practică.

Astfel, dacă totul merge bine, în centrul Londrei oameni vor putea admira o piscină suspendată cu o lungime de 25 m, o lățime de 5 m și o adâncime de 3 m. Aceasta va fi realizată în întregime din sticlă, a cărei grosime va echivala dimensiunea unui perete construit din cărămidă, aproximativ 20 cm.

Frumusețea acestei piscine suspendate nu este doar senzația pe care ai putea să o trăiești în momentul în care te-ai bălăcii la înălțime, ci și faptul că ai simți că plutești datorită faptului că materialul propus pentru realizarea sa este transparent. În plus, piscina suspendată mai poate fi considerată și o punte de legătură, un pod între două clădiri înalte de 10 etaje, mai exact între două apartamente.

Idee aceasta năstrușnică aparține CEO-ului Sean Mulryan din cadrul grupului Ballymore. Acesta, dorește prin intermediul acestei piscine suspendate să producă un eveniment fără precedent, unic, precum și să arate lumii cât de departe a ajuns tehnologia zilelor noastre.

Trebuie să recunoaștem că nici Bucureștiului nu i-ar sta rău cu o astfel de piscină, chiar dacă poate nu se compară cu centru Londra.

sursa foto: www.boredpanda.com

Lasă un Comentariu...

*