Pergola potrivita pentru terasa, in functie de conformatia acesteia

Pergola este o constructie simpla, insa in acelasi timp extrem de atractiva datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Daca este bine aleasa, aceasta poate sa fie integrata cu usurinta in orice stil peisagistic si arhitectural, asigurand umbra si protectie impotriva intemperiilor ori de cate ori se doreste petrecerea timpului in aer liber.

In ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult piata de pergole, motiv pentru care cei care doresc sa isi construiasca o astfel de extensie pentru terasa au de ales intre pergole moderne, dotate cu tot felul de accesorii si de functii, sau pergole clasice realizate din lemn.

Expertii de la RoyalPergola.ro ofera o serie de informatii legate de cum poate fi aleasa pergola perfecta, in functie de constructia pe care o va deservi.

Terasele aflate in extinderea unei constructii. Sunt cele mai populare in randul locuintelor cu un spatiu verde destul de mic. De cele mai multe ori, iesirea in terasa se face direct din camera de zi sau din bucatarie iar spatiul de detasa nu este foarte mare. Indiferent ca este o terasa intre doi pereti sau una cu spatiu foarte larg, sunt recomandate pergole retractabile care ajuta la exploatarea spatiului la maxim. Se poate opta atat pentru pergole cu profil drept, cat si pentru variante cu profil curbat si se poate merge pe structura de aluminiu sau de lemn. Structura de aluminiu este mult mai recomandata, insa, in conditiile in care este mult mai rezistenta.

Terasele cu piscina. In cazul teraselor care au deschidere catre o piscina se poate opta pentru pergole retractabile care sa acopere si piscina. Acestea pot proteja impotriva razelor UV si isi pot gasi utilitatea in foarte multe zile. Cele mai atractive sunt cele care acopera atat piscina, cat si terasa si sunt prinse de peretele constructiei. Daca spatiul este mult prea mare, se poate construi o pergola independenta inchisa cu sticla, pentru a putea fi folosita in perioada rece.

Terasele independente. Terasele independente au neaparata nevoie de o pergola independenta construita pe o structura foarte rezistenta. Cel mai recomandat material este aluminiul. De regula, acest tip de terase deservesc doar restaurantele, deci au suprafete destul de mari. Tocmai din acest motiv, este bine sa se aleaga cu foarte mare atentie materialele din care este construita pergola, deoarece deschiderile mari implica si presiuni mai mari asupra structurii si riscul rapid de uzura.

Pergolele se pot instala oriunde exista un mic spatiu liber, indiferent ca este vorba despre un spatiu deschis sau despre un spatiu situat intre mai multi pereti. Totul este sa existe un loc in aer liber destinat relaxarii.

Atunci cand se achizitioneaza o pergola este bine sa nu se neglijeze si alte aspecte, legate de functionalitatea ei. O pergola moderna si eficienta ofera si iluminare, umbra sau flexibilitatea de a retracta acoperisul oricand, printr-o simpla apasare de buton. Cu cat mai multe functionalitati are pergola, cu atat mai mult confort se obtine in spatiul pe care il acopera.

Sursa poza: unsplash.com


Lasă un Comentariu...

*