Pavaje curți: sigilare și etanșare – lucruri de care să ții cont

Care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când vorbim despre pavaje curți? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Pavajul mult dorită este acum prezent în curtea ta și tot ceea ce își dorești în acest moment este să te bucuri cât mai mult timp de el. Materialele utilizate îți pot satisface această dorință dacă procesul de amenajare a fost realizat corect, însă asta nu este tot. Odată finalizată, curtea pavată necesită foarte multă atenție tocmai pentru a se menține identică odată cu trecerea timpului.

Dacă vrei ca pavajul din curtea ta să arate impecabil cât mai mult timp trebuie să iei în calcul două procese importante care îți vor fi de ajutor: sigilarea și etanșarea. Fiecare dintre acestea două are un rol foarte bine definit care îți va menține curtea în starea sa intactă pentru o perioadă îndelungată de timp. Ambele procese se realizează după ce toate plăcile de pavaje au fost poziționate și după ce întreaga suprafață s-a uscat complet.

Haide să vedem împreună care este rolul celor două procese importante și cum poți realiza chiar tu acest proces de întreținere pentru pavaje curți!

Etanșarea pavajului

Etanșarea este un proces care are rolul de a poziționa o barieră asupra plăcilor de pavaj. Scopul acestei bariere este acela de a respinge în totalitate apa, astfel încât aceasta să nu poată pătrunde între pavaje. De asemenea, etanșarea protejează întregul pavaj împotriva tuturor substanțelor care pot pătrunde în temelie, distrugând astfel plăcile și substratul.

Etanșarea se realizează după 30 de zile de la finalizarea pavajului, astfel încât întreaga amenajare să fie complet uscată și stabilă. Acest proces se realizează o dată la doi ani, pentru ca întreținerea să fie asigurată în continuare la cote maxime. Procesul de etanșare presupune 6 pași importanți, iar respectarea acestora va garanta rezultatele dorite:

  1. Spălarea și curățarea pavajului.
  2. Uscarea completă a întregii suprafețe.
  3. Completarea spațiilor dintre pavaje cu nisip.
  4. Aplicarea primului strat de produs necesar procesului de etanșare.
  5. Uscarea completă a produsului.
  6. Aplicarea unui nou strat de produs.

Rezultatele cele mai bune apar pentru toate aceste modele pavaj curte sunt curățate și uscate complet. Ele necesită urcare intensă atât după ce au fost spălate cât și după ce au fost tratate cu primul strat de substanță. Toate plăcile din modele pavaj curte necesită perioadele necesare de uscare pentru a putea fi tratate corespunzător. Tocmai de aceea, este indicat ca procesul să se realizeze atunci când temperaturile de afară sunt plăcute.

Sigilarea pavajului

Întreținerea completă pentru pavaje curți mai necesită un proces care poartă denumirea de sigilare. Acesta se realizează de regulă imediat ce curtea a fost amenajată, pentru a oferi imediat protecție împotriva soarelui, ploii și altor elemente care pot afecta textura plăcilor. Rolul sigilării este acela de a păstra frumusețea tuturor acestor modele pavaj curte cât mai mult timp. Cel mai important beneficiu dobândit în urma sigilării este menținerea culorii originale.

Sigilarea este un proces care necesită două zile de îngrijire, pentru ca rezultatele obținute să fie maxime. Într-o zi se realizează curățarea suprafeței cu ajutorul unei substanțe chimice astfel încât să fie înlăturate toate petele iar a doua zi, după ce suprafața este complet uscată se realizează sigilarea. Sigilarea se realizează cu ajutorul unui produs special care se pulverizează pe toate plăcile. Unele modele pavaj curte necesită două straturi de substanță  pentru a fi protejate în totalitate. Procesul se poate repeta la fiecare 2 ani pentru ca protecția să fie continuă.

Întreținerea este o etapă foarte importantă din ciclul de viață al acestor produse. Doar prin întreținere aceste pavaje pot rezista în timp, în ciuda tuturor factorilor care le pot afecta. Sigilarea și etanșarea sunt două procese care se pot realiza periodic iar împreună formează o barieră protectoare pentru pavaj, foarte puternică. Dacă vreți să vă bucurați de aspectul plăcut al plăcilor perioade îndelungate de timp, nu trebuie să scăpați din vedere aceste două procese importante.

 

 

Lasă un Comentariu...

*