Pavaje curte: idei de amenajare a grădinii

De ce să alegi pavaje pentru amenajarea curții tale

Realizarea unei zone în curte care să fie acoperită cu pavaje vine cu anumite avantaje.

Dacă alegi să folosești pavaje curte în jurul casei tale, ele vor oferi un design mai elegant clădirii și vor feri pereții exteriori de mizeria cauzată de vremea rea. Totodată, sunt o soluție mult mai rezistentă în timp, iar înlocuirea plăcilor se face foarte ușor. Această metodă este de preferat în locul turnării unei părți mari de ciment de jur împrejurul casei.

Te poți folosi de pavaje și pentru a face un drum de acces de la poartă până la intrarea spre toate construcțiile terenului (casă, magazie, foișor, garaj etc).  În acest fel, vei putea să te miști fără a te murdări pe încălțăminte și fără a aluneca pe noroiul care se formează în zonele cu pământ sau iarbă.

Pavajele sunt moderne și  se pot găsi în diverse culori, materiale (piatră decorativă, piatră compozită, beton armat, cauciuc, linoleum, PVC, granit, lemn), modele și texturi diferite. În funcție de ceea ce vrei să obții de la ele, poți alege dintr-o gamă largă ceea ce ți se potrivește ție și casei tale.

Materialele din care sunt făcute pot influența costurile. În cazul căilor de acces pentru garaj nu se pot folosi unele tipuri de materiale și grosimi de dale, dată fiind greutatea la care sunt supuse acestea. Două tipuri de dale din materiale rezistente și cumpărate frecvent rămân cele din beton și cauciuc.

Decorarea cu pavaj a curții te va ajuta, cu singuranță, la menținerea unui spațiu mai curat, fiind necesar un minim de efort în întreținerea lui.

 

            Cum poți folosi creativ pavajele în amenajarea curții casei tale

În amenajarea unei curți poți alege să folosești un singur tip de pavaj sau chiar mai multe, pentru un aer și mai modern.

Poți alege materiale care aderă foarte bine și care nu sunt afectate de îngheț. Totodată, pentru zonele din curte care sunt expuse ploii și ninsorii, există opțiuni de pavaje pe care nu aluneci cu ușurință. În acest fel, vei minimiza șansele apariției unor accidente nedorite. Această decizie depinde și de zona în care locuiești, unele climate fiind mai puțin problematice în acest sens.

Pavajul poate să fie de o singură culoare sau poți să alegi mai multe nuanțe. Nuanțele le poți hotărî în funcție de culoarea pe care o are acoperișul, pereții, ușile și geamurile clădirii în care locuiești. Culorile pot varia de la galben la verde, portocaliu, roșu, maro, gri în diverse nuanțe.

Dacă adaugi un set de mobilier în aceleași tonuri, vei reuși să transformi curtea într-un loc ideal pentru relaxare. Spațiul va fi potrivit pentru a-ți bea cafeaua, a citi o carte și chiar pentru a face grătare în weekend cu familia sau prietenii. Poți alege să amplasezi un balansoar sau chiar o piscină, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Un alt sfat ar fi acoperirea unei zone suficient de mare din grădină cu pavaj. Acest lucru te va ajuta să profiți din plin de curtea ta. Totuși, anumite părți verzi cu copaci în curte vor face ca în timpul verii să ai zone umbrite, în care te poți retrage când temperatura atinge cote maxime.

Contează, în același timp, și stilul pe care vrei să îl oferi curții tale. Poți alege pavaje retro pentru a face o armonie între interiorul și exteriorul casei tale. Modelele papion sunt ideale pentru curțile de dimensiuni mari, unde reușesc să ofere un aer elegant întregului spațiu.

Stilul clasic al curții poate fi obținut cu dale simple, de dimensiuni mari, ce imită marmura sau piatra. Alături de ele poți decora curtea cu mobilier din fier forjat, pictat în culori care se asociază perfect cu pavajul ales.

Pavajele în formă hexagonală sunt foarte ușor de înlocuit în cazul deteriorării a doar o parte din ele, deci sunt practice și economice.

Dalele de pavaj pot prezenta și spații prin care poate crește în continuare gazon în curtea ta. Ele ajută la drenarea solului cu ajutorul căruia sunt evitate inundațiile, iar culoarea verde rămâe predominantă în curtea ta.

 

            Sperăm că ideile noastre au reușit să vă inspire și că ceea ce v-am propus vă ajută să achiziționați ceva în acord cu gusturile voastre. 

Lasă un Comentariu...

*