O grădină de poveste! Amenajată de proprietar, această grădina a devenit punct de atracție și este apreciată de toți cei care o vizitează

Un stră-bunic și-a văzut gradina lui iubită devenind o atracție turistică după ce a transformat-o dintr-o junglă plină de buruieni într-o oază frumoasă.

Robert Burns, în vârstă de 75 de ani, a petrecut 16 ani de muncă în grădina colorată care înconjoară cabana pe malurile Loch Lomond din Argyll, Scoția. El are acum cozi de turiști care se întind în afara casei sale ciudate, și se uită cu gura deschisă la casa devenită punct de atracție.

1

Picture 1 of 5

Din cenușăreasă în prințesă

În momentul în care Robert a intrat în posesia casei, locul arăta îngrozitor: “Am intrat în casă în 2000 și grădina a început să primească atenție în 2001. A fost o junglă. O femeie în vârstă de 90 de ani era în casă și era cam dezastru.  Soția mea și cu mine am început să o renovăm. În primul an, am început mai ușor, după care, ne-am ocupat din ce în ce mai mult. La început am fost foarte entuziasmat dar sunt obișnuit cu asta acum. Sunt aici toată ziua. Chiar și noaptea văd camerele care clipesc și se întreabă “cum pot să facă fotografii când este întuneric?”

Grădină pe magneți de frigider

Așa este frumusețea grădinii lui Robert, care a fost prezentată pe magneți pentru frigider, pe vederi – dar nu numai în magazinele de cadouri turistice locale. El a spus: “Unul dintre prietenii mei a cumpărat un magnet din Anglia, după care a realizat că este casa mea. Apoi a pictat-o și a pus-o într-un cadru. Oamenii fac din casa mea o avere. Am o jumătate de duzină de coșuri și magneți de frigider pentru toată munca mea”. Robert a fost recompensat în cele din urmă pentru priceperea sa, când a câștigat un concurs de grădinărit ca recunoaștere a muncii sale grele – după ce a fost introdus de un prieten. Cu toate acestea, străbunicul-șase își creditează loial soția sa pentru atenția pe care o primește grădina, adăugând: “Soția mea a făcut  grădina, a fost un grădinar bun”.

Prețul pentru grădină

A fost un preț pe care să-l plătească pentru faima grădinii sale, cu o mulțime de turiști care blochează drumul.

El a spus: “Am blocat porțile din față, în timp ce turiștii îi lăsau pe copiii lor și alergau în jurul lor. Au fost atrași de fântână. Nu pot să-i las să facă asta. Oamenii parcau pe ambele părți ale drumului, așa că trebuia să ieși până la jumătatea drumului pentru a vedea dacă vine sau nu o mașină”.  

Dar, în ansamblu, Robert se bucură de atenția pe care o primește grădina sa, deși recunoaște că nu primește mai nimic.

Boala l-a făcut să lase deoparte grădina

El a suferit de cancer în 2003 și a trebuit să înceteze să lucreze timp de 18 luni până sa recupart, dar boala s-a întors în 2010 și a trebuit să sufere o operație destul de grea. Însă Robert nu se lasă și se ocupă în continuare de grădină.

Sursă foto: dailymail.com

 

 

Lasă un Comentariu...

*