Cum să ne alegem mobilierul de grădină?

Primăvara ne bate cu pași rapizi la ușă și începem să ne gândim ce anume avem de pregătit pentru trecerea de la un anotimp la altul. Știu, ne schimbăm hainele pentru noul sezon, ascundem cizmele și bocancii în dulap și ne schimbăm plapuma cu o patură moale și răcoroasă. Dar de grădina noastră, frumos înflorită în anotimpul călduros, nu trebuie să avem grijă? Și cum am discutat despre „Cum să îți pregătești grădina pentru primăvară” în revista nostră, am decis să vorbim puțin și despre cum să ne alegem cel mai potrivit mobilier de grădină?

Mobilier grădină (1)

Picture 1 of 7

Atunci când vă doriți să vă amenajați grădina, este indicat să alegeți un mobilier care este potrivit nevoilor voastre. Este la fel ca la orice altă cameră din interiorul locuinței. Trebuie să țineți cont de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, dar și de stilul arhitectural al locuinței. La fel ca la designul de interior, puteți alege un mobilier clasic, modern sau rustic. Și cum mobilă de grădină a devenit deja o modă, producătorii și proiectanții au a vut grijă să ridice nu numai calitatea designului, dar și calitatea confortului. De aceea, în magazinele de specialitate întâlnim o mare varietate de mobilier de grădină, confecționat din diverse materiale, într-o multitudine de forme și culori. Așadar, primul pas către achiziția unui astfel de mobilier este informarea! Dacă faceți acest lucru, veți cumpăra doar ce aveți nevoie și la o calitate bună.

În primul rând trebuie să vă hotărâți dacă optați pentru un mobilier pliant, care poate fi depozitat în garaj pe timpul iernii, sau mobilier din lemn masiv care să rămână afară pe toată perioada anului.

Mobilierul de grădină ar trebuie să fie ușor manevrabil, de aceea vă propunem să achiziționați produse confecționate din materiale ușoare: plastic, pai, rafie, bambus, lemn etc. Chiar dacă optați pentru aceste materiale, este de dorit ca finisajele să fie rezistente la factorii externi: ploi, vânt, soare sau frig. În cazul în care optați pentru un mobilier care să fie în permanență în grădină, atunci este recomandat să cumpărați un mobilier masiv, dintr-un lemn rezistent la orice tip de vreme, sau din aluminiu, fier tratat, sau chiar ciment. Deși sunt mai scumpe, sunt considerate investiții bune, fiindcă sunt fabricate din materiale grele, durabile, care pe termen lung se dovedesc a fi chiar mai ieftine decât celelalte.

Fie ele mese cu scaune de diferite forme și culori, balansoare, fotolii, tabureți, șezlonguri, umbrare sau baldachine, acestea trebuie să se integreze perfect în stilul arhitectural al locuinței și mai ales, să nu combinați mai multe stiluri. La fel e și la culori. Nu optați pentru o gamă de culori țipătoare, mergeți către cele naturale, păstrând culoarea lemnului, culori care să se armonizeze cu grădina și cu florile din ea.

Indiferent de ce design ați ales, țineți cont că în această minunată grădină veți putea să vă petreceți timp prețios alături de familie, un loc în care să vă beți cafeaua dimineața și puteți să vă priviți copiii cum se joacă fericiți în aer liber.

Lasă un Comentariu...

*