5 moduri de a avea un stil de viață mai sănătos

Cu toții ne dorim să trăim mai mult și să fim mai sănătoși, dar tentația de a amâna, de a uita de un regim alimentar echilibrat și de a ne răsfăța cu tot ce este mai rău pentru noi ne însoțește parcă în permanență. Nu degeaba se și spune că există o proporție inversă între cât de mult ne bucurăm de ceva și cât de sănătos este pentru noi. Din feririce, nu fiecare alegere care ne modelează stilul de viață trebuie să fie o corvoadă.

Luați în considerare următoarele cinci modalități prin care vă puteți îmbunătăți viața:

  1. Stați departe de alimentele procesate. Deși par a fi convenabile și accesibile, alimentele procesate conduc la creșterea ratelor de cancer și obezitate. O alternativă mult mai bună este să optați pentru măcelării locale, pentru producători de legume sau chiar să vă cultivați sau să vă creșteți singuri hrana. Aici puteți afla ce anume trebuie să faceți și de ce anume aveți nevoie pentru a vă crește singur hrana. Deși mâncărurile bio sau organice par să își facă loc treptat pe rafturile magazinelor, acestea încă au prețuri neprietenoase. Este bine să vă amintiți că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie inaccesibilă.
  2. Mâncați mai rar în oraș. Dacă aveți obiceiul de a frecventa restaurante, veți avea un control relativ minim asupra propriei diete. La urma urmei, oamenii mănâncă pentru confort și pentru bucurie, nu pentru că vor să păstreze controlul asupra unei alimentații sănătoase. Mâncarea de la restaurant nu este neapărat nesănătoasă, dar este bine să răriți ieșirile la restaurant dacă doriți să aveți un control suficient asupra a ceea ce mâncați. De asemenea, este de la sine înțeles că ar trebui să evitați locațiile fast food. Aici puteți afla mai multe informații despre puii de o zi, cum îi puteți crește, care sunt avantajele lor și ce impact pot avea asupra regimului alimentar al întregii familii.
  3. Începeți să practicați un hobby. Ideal ar fi ca acel hobby să vă determine să fiți cât mai activ. Nu puține sunt persoanele care se feresc de sport sau nu au motivația de a face sport, dar există modalități prin care puteți face exerciții doar făcând ceea ce vă place mai mult. Poate că este vorba de grădinărit, de ciclism, de tenis sau poate aveți un alt hobby activ. Când vine vorba de a avea un stil de viață mai sănătos, practicarea constantă a unui hobby activ chiar face diferența.
  4. Respectați un program zilnic de exerciții fizice. Chiar dacă nu vă place niciun sport și nu aveți niciun hobby activ, ar trebui în continuare să încercați să introduceți în rutina de zi cu zi câteva exerciții simple, care nu implică prea mult efort. Dacă nu vă încântă ideea de a merge la o sală de sport de câteva ori pe săptămână, ați putea să încercați să alergați sau chiar să mergeți pe jos. O plimbare rapidă este o modalitate bună de a arde grăsimile, de a vă împrospăta plămânii și de a vă simți mai bine în ansamblu. Încercați să integrați o anumită formă de exercițiu în rutina zilnică și evitați tentația de a sta în casă pentru perioade prea lungi de timp.
  5. Controlați stresul. După cum bine știți deja, stresul provoacă tot felul de probleme care ne împiedică să avem un stil sănătos de viață. Ne împiedică să dormim corespunzător, să facem sport și să urmăm un regim alimentar adecvat. Controlul stresului este absolut esențial atât pentru buna noastră dispoziție, pentru claritatea gândirii, cât și pentru starea noastră de sănătate. În mod ideal, ar trebui să încercați să eliminați toate lucrurile din viața dumneavoastră care vă provoacă stres. O scurtă vacanță sau orice altă schimbare pozitivă vă poate ajuta. În cele din urmă, petreceți cât mai mult timp în compania persoanelor care vă fac să vă simțiți bine și nu rămâneți blocat alături de cei care vă trag în jos.

 

Lasă un Comentariu...

*