Idei de grădinărit pentru a-ți oferi un spațiu inteligent

De la marginea minunată a pajiștilor până la granițele de piatră inteligente, aceste idei de grădinărit combină stilul cu funcția pentru rezultate perfecte.

idei de amenjare a gradinii

Cauți idei de grădinărit? Sau este ceva la care nu te-ai gândit nici măcar? Atunci când vine vorba de păstrarea grădinilor noastre îngrijite și ordonate, grădinăritul este cheia pentru a oferi un finisaj profesional și o diviziune curată între secțiuni.

Ei bine, și nu în ultimul rând este scopul final al definirii spațiului, atâta timp cât separă două zone distincte. Opțiunile populare includ piatră, cărămidă și beton, în timp ce opțiunile mai creative sunt de la bușteni și coji de piatră la plăci de țiglă reciclate. Nu numai că ele adaugă farmecul și caracterul peisajului grădinii, ci sunt și extrem de practice, separând buruienile de paturile de flori din peluze, oferind o linie curată pentru cosit și tăiere.

Costul și efortul implicat în amenajarea grădinii depinde foarte mult de materialul pe care l-ai selectat. Există o mulțime de produse gata disponibile la centrele locale de grădinărit sau la magazinele de amenajare a casei, însă dacă ai optat pentru mai multe opțiuni DIY, cum ar fi așezarea plăcilor de beton, ar putea fi nevoie de puțin mai mult efort – sau muncă în echipă! Înainte de a decide ce material și stil de grădinărit vrei, gândește-te la aspectul general pe care vrei săl realizezi. Trebuie să reflecte stilul existent, deci ia în considerare ce ar funcționa cu temele de plantare, opțiunile de culoare, mobilierul de grădină și ambianța generală. De exemplu, buștenii decupați și salcia rustică sunt opțiuni frumoase pentru grădinile tradiționale din țară și funcționează foarte bine. Alternativ, încearcă combinarea plăcilor de beton și a traverselor de cale ferată pentru o senzație industrială rece.

”Fii îndrăzneț” cu cărămizile

Rezistente la vreme și accesibile, cărămizile sunt una dintre cele mai populare alegeri de grădinărit. Acestea oferă un aspect atemporal care complimentează orice grădină, tradițională sau contemporană. Pentru a preveni neregularitățile, încearcă să le așezi pe un pat de nisip.

Așează traverse de cale ferată

Vrei un aspect industrial? Reutilizează traversele vechi de cale ferată așezate la o singură înălțime, tăiate sau chiar dublu stivuite pentru a da o margine definită zonelor cu pietriș sau ierburi. Acestea sunt o alegere excelentă pentru delimitarea grădinei de legume de restul.

Creează un perete de lemn

Fie că este așezat pe orizontală sau pe verticală, folosind bușteni de lemn este un mod simplu, ecologic, de a învecina un pat de flori ridicat. Combină cu un material contrastanțial, subevaluat, cum ar fi pietrișul ușor, pentru a accentua, făcându-i o caracteristică frumoasă, precum și o grădină practică.

Lasă un Comentariu...

*