De ce să alegi piatra naturală pentru treptele din interior sau exterior ale casei tale?

O scară din piatră naturală proiectată pentru a se potrivi stilului casei tale este estetică, durabilă, funcţională şi elegantă.

În plus, amenajarea cu trepte din piatră naturală pentru interior sau exterior creşte valoarea de piaţă a casei tale, dovedindu-se a fi o investiţie în adevăratul sens al cuvântului.

Iată câteva argumente pentru a alege acest tip de material în cadrul proiectului tău de construcţie sau renovare a casei.

Durabilitate

Piatra este unul dintre cele mai durabile materiale folosite în construcţii. Când vine vorba de amenajarea unor trepte de interior sau exterior, piatra va rezista cu siguranţă mai mult timp decât scările tradiţionale din lemn.

Este suficient să vezi un castel, un conac sau o casă boierească de acum câteva secole pentru a constata rezistenţa scărilor din piatră. Ruinele antice pot avea un aspect degradat, dar scările supravieţuiesc de cele mai multe ori vicisitudinilor vremii.

Întreţinere minimă

Lemnul şi metalul necesită operaţiuni periodice de tratare, întreţinere şi curăţare. O scară din piatră te va scuti de multe din acestea. În funcţie de trafic şi de condiţiile în care este amplasată – în interior sau exterior – va fi nevoie doar de măturare şi ştergere regulată, eventual cu aplicarea unor soluţii de tratament pentru păstrarea unui anumit tip de finisaj. În cazul petelor şi zgârieturilor, acestea pot fi îndepărtate prin intervenţii profesionale.

Adaugă valoare construcţiei

Un aspect important de care te vei bucura prin această investiţie este creşterea valorii de piaţă a construcţiei. De asemena, accesul în grădină sau în casă din exterior, precum şi scara interioară reprezintă un punct focal care va atrage toate privirile oaspeţilor care îţi trec pragul.

Armonie cu stilul casei

Pentru definirea unui stil arhitectural sau de design interior, o scară din piatră naturală este element central. De la clasic la modern, toate tipurile de amenajări pot integra marmură, granit, travertin, onix sau alte variante de piatră naturală, cu texturi şi finisaje diverse.

Blocurile de mari dimensiuni pot fi debitate în cele mai mici detalii, de la curbe clasice, până la linii ultramoderne. Imaginea de ansamblu poate fi completată printr-o balustradă tot din piatră, cu sticlă sau metal.

Silenţiozitate

Scările din lemn pe care aleargă copiii sau animalele de companie, pot produce zgomote deranjante. Acest neajuns este uşor de depăşit atunci când treptele sunt din piatră, indiferent de vechime sau de ritmul în care sunt călcate.

Aşadar, dacă doreşti să scapi de scârţâielile enervante din curte sau din casă, soluţia este să înlocuieşti vechea scară din lemn cu una de piatră.

Protecţie împotriva alergiilor

În special la copii, dar şi în cazul unor adulţi, alergiile provoacă neplăceri. Locurile în care se dezvoltă aceste bacterii sunt dintre cele mai diverse, însă preponderent în textile şi material lemnos.

Renunţarea la acestea în favoarea unor scări din piatră reduce mult posibilitatea dezvoltării alergenilor. Din acest punct de vedere, specialiştii recomandă crearea unor spaţii cât mai uşor de întreţinut în casă şi în curte, iar piatra naturală este în topul preferinţelor.

O scară din piatră naturală reprezintă un proiect important pentru construcţia sau renovarea casei tale. Materialele sunt disponibile pentru o varietate de amenajări de interior sau de exterior, în stiluri, texturi, culori şi dimensiuni diverse.

Adaugă un plus de eleganţă şi mai multă valoare locuinţei, prin trepte ce vor trece cu bine peste proba timpului, fără a se degrada sau demoda.

 

sursa foto:

https://www.piatraonline.ro/piese-speciale-marmura-crema-royal-polisata-1-7-cm 


Lasă un Comentariu...

*