Dale beton sau care sunt cele mai inspirate modele de alei curte?

De ce să optezi pentru o alee realizată din dale beton? Iată mai multe informații!

Amenajarea exterioară este un proces important și dificil, având în vedere faptul că este o investiție pe termen lung. Înainte ca procesul să înceapă este nevoie de foarte multă inspirație, astfel încât rezultatul final să arate exact așa cum îți dorești. În caz contrar, te vei confrunta cu necesitatea unei reamenajări și va trebui să acorzi din nou timp și bani pentru un nou proces.

Una dintre cele mai importante părți din curte este aleea, cea care necesită materiale durabile și timp pentru a putea fi realizată. Amenajarea aleii atrage după sine câteva probleme, mai ales la început, când totul este incert. În primă fază nu vrei reuși să te decizi asupra materialelor, design-ului sau dimensiunilor, probabil pentru că nu vei știi cu exactitate ce îți dorești. După ce te vei inspira din mai multe surse și vei decide cum vrei să arate curtea ta, îți va fi mult mai simplu să iei niște decizii pertinente.

Dacă te afli în dificultatea de a alege și nu știi exact care este cea mai bună idee pentru aleea ta, îți prezentăm mai departe câteva tipuri de pavaje deosebite care îți vor înfrumuseța curtea. Este posibil ca aceste idei să îți ușureze considerabil procesul de selecție.

Iată cele mai inspirate 3 modele pentru alei:

  1. Alei realizate din dale beton.

Betonul este un material foarte dur care rezistă în timp și care poate fi utilizat foarte ușor. Duritatea sa poate fi controlată prin intermediul grosimii, ceea ce înseamnă că dalele din beton mai groase rezistă mai mult timp. Dintre toate materialele, aceste dale beton sunt cele mai puțin costisitoare, însă principalul lor dezavantaj este acela că au o culoare specifică destul de greu de schimbat. Din punct de vedere estetic, aceste dale seamănă foarte mult cu piatra naturală, însă rezistența este mult mai scăzută, betonul fiind predispus eroziunilor și crăpăturilor. Există și un avantaj important al acestor dale din beton și anume faptul că se curăță foarte ușor spre deosebire de alte materiale.

  1. Alei realizate din lemn.

Pavajele din lemn sunt speciale datorită faptului că înspiră foarte multă naturalețe într-o grădină. Pentru ca lemnul să poată fi folosit pentru o alee trebuie să fie amestecat cu particule de plastic. În felul acesta nu va putrezi și nu se va comporta ca o bucată de lemn normală. Așa numitele dale din lemn pot fi diverse forme și dimensiuni tocmai pentru a oferi diverse modele unei alei. Dezavantajul unui astfel de material este acela că va fi afectat în timp de soare și umiditate, pierzându-și culoarea sa naturală.

  1. Alei realizate din piatră naturală.

Piatra naturală este un material foarte rezistent și plăcut din punct de vedere estetic. Se aseamănă foarte mult cu dalele din beton și de multe ori se comportă la fel ca acestea. Există mai multe tipuri de pietre destinate pavării aleilor, iar modelele sunt pentru toate gusturile. Pietrele pot fi mate, lucioase sau aspre și în felul acesta se pot combina și cu alte materiale pentru a obține un rezultat final inedit. Piatra naturală se poate folosi atât pentru alei, cât și pentru terasă sau scări.

Există o mulțime de materiale din care aleile pot fi realizate, iar modele în care pot fi aranjate acestea sunt și mai numeroase. Fiecare material în parte are o anumită rezistență în timp, dar și anumite caracteristici. În funcție de ceea ce îți dorești pentru aleea ta, poți alege un material favorit sau poți alege să combini 2 sau mai multe dintre acestea. Este important de reținut faptul că fiecare material trebuie tratat și întreținut, indiferent că vorbim despre dale din beton, dale din lemn sau dale din piatră naturală. Rezistența lor este redată în mare parte de modul în care sunt păstrate de către noi.

 

Lasă un Comentariu...

*