Cum vă puteți ilumina întreaga grădină? Ce soluții sunt disponibile?

O grădină, oricât ar fi de spațioasă sau de restrânsă, reprezintă o bucurie indiferent de anotimp. Primăvară observăm cum natura renaște, vara organizăm tot felul de distracții și întâlniri cu prietenii, toamna ne relaxăm sub lumina și căldura blândă a soarelui, iar iarna ne provocăm copiii să facă oameni de zăpadă. Prin urmare, grădina trebuie să fie un spațiu la fel de sigur ca și locuința noastră. Doar atunci când avem o grădină sigură și confortabilă, ne putem invita prietenii și ne putem juca cu cei mici în voie. Iată că iluminatul deține un rol substanțial pentru siguranța și confortul tuturor membrilor familiei. Cu doar câteva corpuri de iluminat montate în zonele-cheie, grădina devine un spațiu mai sigur la lăsarea serii, descurajează potențialii intruși, dar totodată devine și mai frumoasă.

Cum vă puteți ilumina întreaga grădinăIată câteva modalități prin care puteți configura iluminarea spațiului exterior:

Stabiliți-vă obiectivele

Înainte de a achiziționa tot felul de corpuri de iluminat destinate spațiilor exterioare, este necesar să stabiliți ce funcție doriți să îndeplinească fiecare corp de iluminat. La fel ca în interiorul casei, este recomandat să abordați o schemă de iluminat care să cuprindă mai multe corpuri de iluminat. De exemplu, felinarele și aplicele de perete pot lumina terasele, parcarea și intrarea în casă, în timp ce un felinar cu senzor de mișcare poate descuraja apropierea persoanelor necunoscute. La rândul lor, felinarele ambientale, lămpile și instalațiile solare pot face ca spațiul exterior să fie și mai estetic, relaxant și primitor. Este deosebit de important să planificați cu atenție schema de iluminare a întregii proprietăți, pentru a ști ce buget să alocați. În caz contrar, s-ar putea să achiziționați prea multe corpuri de iluminat sau să nu instalați corpurile de iluminat adecvate. Începeți prin a identifica spațiile exterioare pe care le folosiți cel mai frecvent și apoi găsiți soluții pentru fiecare zonă. Din magazinul shop.electrofal.ro puteți achiziționa o varietate de corpuri de iluminat destinate spațiilor exterioare, de la aplice de perete, stâlpi de grădină, felinare stradale și până la felinare de sol.

Prioritizați iluminarea generală

Odată ce v-ați stabilit obiectivele și ați pus la punct o schemă de iluminare a spațiului exterior, iluminarea generală ar trebui să aibă prioritate. Asta înseamnă să montați corpuri de iluminat care pot asigura o cantitate suficientă de lumină pentru iluminarea potecilor, parcării, teraselor și tuturor intrărilor în casă. Deoarece majoritatea corpurilor de iluminat de exterior vor fi expuse la intemperii, este recomandat să optați pentru dispozitive rezistente la niveluri ridicate de umiditate.Tocmai din acest motiv este esențial să achiziționați doar corpuri de iluminat destinate zonelor exterioare, chiar dacă ați pus ochii pe o aplice drăguță de interior. În funcție de nevoile personale, puteți opta pentru un felinar stradal pentru iluminarea parcării, pentru o aplice la intrarea pe poartă și pentru felinare montate pe terase și la intrarea în casă. Pentru zona de luat masa în aer liber, puteți opta pentru un alt tip de felinar sau o lustră de exterior, dar puteți lua în considerare și o ghirlandă de exterior, care va oferi grădinii un aspect de poveste. Veți găsi pe shop.electrofal.ro ghirlande de exterior profesionale, de diferite dimensiuni și cu capacități diferite de iluminare.

Felinarele montate la sol, piticii de grădină și felinarele solare îmbracă în lumină întreaga casă și grădină sau doar acele zone pe care doriți să le evidențiați, sporind aspectul estetic, dar îmbunătățind totodată și securitatea. Există o multitudine de soluții care contribuie la mai multă siguranță după lăsarea serii, de la becuri LED controlate prin Wi-Fi până la felinare cu senzor de mișcare cu control de la distanță.

Lasă un Comentariu...

*