Cum să incluzi iluminatul solar în amenajarea locuinței tale?

Iluminarea solară a devenit din ce în ce mai populară, iar motivele sunt întemeiate. Această formă de iluminare este ecologică, accesibilă și eficientă din punct de vedere electric. În plus, luminile alimentate solar sunt surse sustenabile și regenerabile care, odată utilizate, contribuie la minimizarea emisiilor tale de carbon.

Sursă foto: Shutterstock

Partea bună este că există o mulțime de modalități prin care poți beneficia de iluminatul solar. De la panouri fotovoltaice la lămpi solare de exterior.

 

Dar cum le poți include în amenajarea locuinței tale pentru a putea împleti armonios utilitatea lor cu aspectul vizual al acestora?

Iluminezi căile de acces către locuință

Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite soluții de iluminat solar ale casei. Nu doar că îmbunătățește vizual spațiul exterior al locuinței, dar aduce și un plus de siguranță. În plus, aceste corpuri de iluminat sunt ușor de instalat deoarece nu trebuie să le furnizezi o sursă de alimentare electrică.

 

Lămpile solare absorb lumina soarelui prin intermediul panourilor solare care stochează electricitatea într-o baterie reîncărcabilă încorporată, alimentând becurile. Acestea au, de cele mai multe ori, și senzori de mișcare, prin care se maximizează folosirea energiei bateriilor.

 

Poți alege lămpi solare de tip felinar sau unele de dimensiuni mai mari, în funcție de mărimea grădinii tale. După ce te-ai decis asupra modelului, tot ce îți rămâne de făcut este să le amplasezi de-a lungul căii de acces sau la baza pomilor.

Montezi lămpi solare pe pereții locuinței

O altă modalitate de a include corpuri de iluminat solare în amenajarea locuinței este prin amplasarea lămpilor solare pe pereții acesteia. Fie că locuiești la casă sau la bloc, lămpile solare de perete reprezintă soluții funcționale care pot reduce cheltuielile la energie electrică.

 

Aceste lămpi solare pot fi adaptate ușor la nevoile tale și se pot utiliza pe scară largă atât pentru decorare, cât și pentru iluminare. Le poți monta pe pereții de la balconul apartamentului, pe pereții exteriori ai casei sau pe pereții garajului. În acest mod beneficiezi de soluții de iluminat sigure și ușor de întreținut, cu o durată de viață a bateriilor de până la 5-7 ani.

 

Există o mulțime de modele de lămpi de perete – vintage, rustic, modern, futuristic. Astfel, le poți alege pe acelea care evidențiază cel mai bine identitatea fațadei casei tale. Trebuie doar să te asiguri că le montezi într-un loc însorit, pentru a putea capta în timpul zilei energia solară necesară funcționării noaptea.

Incluzi lumini solare la piscină

O alegere responsabilă, eficientă și sustenabilă de a aproviziona piscina cu lumină este energia solară. Indiferent dacă ai o piscină îngropată în pământ, una formată din cadru metalic sau o piscină gonflabilă, iluminarea solară este cea mai bună opțiune.

 

Există multe modele de corpuri de iluminat solare. De la lămpi solare de perete și lămpi plutitoare la lumini agățate pe gard sau lămpi de grădină montate în imediata apropiere a piscinei.

 

În acest mod te poți bucura de petrecerea la piscină până dimineața, profitând 100% de lumina soarelui.

Optezi pentru un sistem de supraveghere solar

Acoperișurile și streșinile acoperișurilor beneficiază de regulă de o atenție deosebită din partea soarelui, ceea ce le face un loc excelent pentru un sistem de supraveghere solar. Acestea seamănă cu bine-cunoscutele camere de securitate obișnuite, cu excepția faptului că nu e necesar să le legi la sistemul de alimentare bazat pe curent electric.

 

Mai mult decât atât, un sistem de supraveghere solar va lumina zona în care este montat prin intermediul senzorului de mișcare ori de câte ori cineva trece pe lângă el. Încă un avantaj este că poți monitoriza de la distanță ce se întâmplă în exteriorul casei tale prin simpla deschidere a aplicației însoțitoare. Oricând și de oriunde.

 

Beneficiul extra? Sistemele de supraveghere alimentate cu energie solară vor funcționa în continuare chiar și în timpul unei pene de curent sau altei probleme electrice.

 

Folosești lumini solare ca decorațiuni exterioare

Dacă îți place să folosești lumina ca element decorativ, trebuie să știi că există o gamă largă de soluții de iluminat solare care aduc un plus estetic locuinței tale. Instalațiile cu încărcare solară, ghirlandele cu becuri solare, furtunurile luminoase pentru balustrade și lumânările cu încărcare solară sunt doar câteva exemple dintre acestea.

 

Pe lângă faptul că oferă spațiului o notă caldă și primitoare, vei putea folosi luminile atât la petrecerile de vară din curtea casei, pe balconul apartamentului, de Crăciun, Ziua Îndrăgostiților sau orice altă sărbătoare.

 

După cum observi, există o mulțime de variante prin care poți înlocui iluminatul exterior al locuinței cu lumini solare. În acest mod poți să amortizezi cheltuielile pe termen lung, să ai grijă de viitorul planetei noastre, dar și să beneficiezi de confortul și ușurința de utilizare a acestor corpuri de iluminat ecologice.

 

Alege să incluzi și tu iluminatul solar în amenajarea locuinței și bucură-te de toate avantajele sale!

Lasă un Comentariu...

*