Cele mai impreionante clădiri din lume au fost prezentate la Festivalul Mondial de Arhitectură

Festivalul mondial de arhitectură sărbătorește cea de-a zecea ediție la Berlin, în noiembrie, și a prezentat cele 924 de proiecte pe care le-a primit până acum pentru programul său de premiere, lista scurtă cuprinzând proiecte din 68 de țări și practici arhitecturale din 51 de țări.

Unele dintre modelele atrăgătoare alese de către juriu includ o farmacie futuristă din Japonia, o punte de iluminat în spațiu din Berlin și o punte de observare a lui British Airways i360 din Brighton. Proiectul de reper Smile din Londra, Muzeul Petersen Automotive din Los Angeles și Opera din Zhuhal din China au fost de asemenea apreciate. Arhitecții din Marea Britanie sunt cei mai reprezentativi pe lista scurtă, urmată îndeaproape de colegi din SUA, Australia și Turcia, venind  din urmă și Asia. 

1

Picture 1 of 5

 

Petersen Automotive Museum, Los Angeles . Inclus în categoria ”Clădiri finalizate”, acest design realizat de către Kohn Pedersen Fox Associates este situat pe “Muzeul Row” al faimosului “Miracle Mile”. Așezate deasupra sistemului structural existent, cum ar fi corpul unei mașini montate pe cadrul său, “panglicile” din oțel evocă un sentiment de viteză și mișcare, un efect sporit de contrastul lor cu ecranul monocrom roșu.

British Airways i360, Brighton, and the Printemps Haussmann, Paris. British Airways i360 realizat de către Marks Barfield Architects, este cel mai înalt turn de observare în mișcare din lume – un turn cu înălțime de 162 de metri, cu un pod de supraveghere din sticlă complet închis, care ascunde cu ușurință 200 de pasageri până la o înălțime de 138 de metri, gradul de vedere din Brighton și Hove, South Downs, Canalul Mânecii și în zile senine, până la Isle of Wight. Printemps este un renumit magazin universal din Paris. A fost înființat de Jules Jaluzot și Jean-Alfred Duclos în 3 noiembrie 1865. În luna ianuarie a acestui an a fost realizat un spațiu nou creat și “un spațiu cu adevărat impresionant”, care se întinde vertical de la parterul inferior până la etajul 9. Lucrarea a fost făcută de Uufie. Ambele sunt intrări în categoria Finalizat.

Brommy New Footbridge, Berlin . Acest proiect al Spans Associates în categoria “Proiecte viitoare” este un pod aparent fără efect, un efect cauzat de utilizarea inteligentă a oglinzilor. Designerii spun că este o “experiență kaleidoscopică”.

The Cutting Edge Pharmacy, Himeji City, Japan . Chiar dacă marea majoritate a  farmaciilor sunt banale, aceasta are cu siguranță ceva științific în ea. Designerii au spus că “acest spațiu minimalist conceput pe linii drepte și îmbunătățit cu fante de iluminare indirectă creează imaginea ascuțită de înaltă tehnologie pe care pacientul o așteaptă de la îngrijirea medicală avansată”.

The Smile, London . Această structură ciudată realizată de către Alison Brooks Architects, o intrare în categoria Clădiri finalizate, a reprezentat un proiect de reper de mare succes pentru Festivalul de Design de la Londra din 2016. Situat în parcul istoric Rootstein Hopkins College Parcul Chelsea, este un exemplu de inginerie avansată a lemnului. Pavilionul a luat forma unui tub din lemn cu patru fețe curbate, care a dus consola 12 metri în două direcții, de la punctul central.

 

Sursă foto: dailymail.com

Lasă un Comentariu...

*