Ce echipamente trebuie încorporate pentru o piscină mereu curată

O piscină curată și strălucitoare are un aspect atrăgător pentru înotători și nu le pune în pericol sănătatea. Descoperă ce echipamente poți încorpora în bazin pentru a ușura procesul de întreținere și igienizare a apei.

Sursă foto: Shutterstock

Skimmere pentru piscină

Dacă vrei să beneficiezi de o piscină curată, alege skimmerele pentru a scăpa de toate frunzele și impuritățile de dimensiuni mai mari. Acestea sunt sub forma unor deschizături dreptunghiulare sau pătrate și se încorporează în pereții bazinului, în dreptul liniei apei.

Skimmerele au rolul de a trage apa din piscină cu ajutorul pompei de recirculare și de a colecta murdăria vizibilă, înainte de a ajunge la filtru. O dată pe săptămână, coșurile în care se adună frunzele și mizeria trebuie curățate. De asemenea, ai grijă ca nivelul apei din bazin să rămână constant și să fie în dreptul acestor deschizături.

În caz contrar, nu se poate realiza împrospătarea apei. Totodată, în această situație, va fi tras aer în instalație, care va afecta funcționarea sistemului de recirculare și filtrare. Verifică nivelul apei din bazin înainte de a porni pompa piscinei. 

Sistem de recirculare și filtrare a apei

Indiferent de tipul piscinei, este necesar să alegi și să montezi un sistem de recirculare și filtrare. Pompa trebuie să corespundă volumului bazinului și are rolul de a trage apa prin skimmere. După ce trece prin filtru, este reintrodusă în cuvă prin duze de retur.

Filtrul elimină impuritățile foarte mici din apă și poate fi de mai multe feluri. Spre exemplu, cel cu nisip are un preț de achiziție mai mic și se întreține ușor, însă nu are o eficiență foarte mare. Filtrul cu cartuș îndepărtează murdăria de până la 10 microni, dar costul este mai mare și procesul de curățare poate fi mai dificil.

Ca procesul de recirculare și filtrare să fie temeinic, este recomandat să pornești pompa cel puțin 8 ore zilnic, în funcție de modelul ales și de volumul piscinei. De asemenea, intervalul ideal diferă în timpul iernii față de lunile de vară, când algele se dezvoltă mai ușor din cauza temperaturii ridicate.

Sistem de dozare a substanțelor chimice

Majoritatea substanțelor chimice folosite pentru tratarea apei din piscină nu trebuie puse direct în bazin. Acestea pot deteriora membrana liner sau alte finisaje ale cuvei. Tabletele pot fi adăugate într-un dozator plutitor sau, pentru o eficiență mai bună, îți recomandăm pompele de dozare automată pentru pH, clor, oxigen activ ș.a.

Testarea, aplicarea tratamentelor chimice și dozarea corespunzătoare sunt importante pentru menținerea apei din piscină limpede și sigure atât pentru sistemele, echipamentele și finisajele bazinului, cât și pentru confortul și sănătatea înotătorilor. 

Prelată sau acoperiș retractabil

Beneficiile instalării unei prelate sau unui acoperiș retractabil sunt numeroase: împiedică pătrunderea frunzelor, insectelor sau altor impurități în bazin; previne evaporarea și modificarea echilibrului chimic din cauza ploilor etc. În plus, te ajută să menții o temperatură mai ridicată pentru înot. 

Alege skimmerele, sistemele de filtrare și recirculare a apei, prelata sau orice alt echipament pentru piscină în funcție de nevoile tale. Ușurează procesul de îngrijire a bazinului și bucură-te de o apă curată, strălucitoare și sigură pentru sănătate.


Lasă un Comentariu...

*