Amenajarea unei bucătării de vară

Pentru cei care locuiesc într-o casă pe pământ, amenajarea unei bucătării de vară pare a fi o idee foarte bună.

Este o oportunitate ce merită luată în calcul, având în vedere temperaturile înalte la care se poate ajunge într-o bucătărie închisă, atunci când se găteşte pe timpul verii.

Chiar dacă construirea unei astfel de bucătării nu a fost proiectată încă de la începutul ridicării casei şi amenajării curţii, acest lucru se poate realiza şi ulterior.

În funcţie de natura construcţiei şi mărimea acesteia, de legile de urbanism ale zonei respective şi de facilităţile oferite de curte, se poate demara acest mic proiect de construcţie.

O construcţie amplă necesită un proiect realizat de către un arhitect, pentru a fi siguri că noua bucătărie va fi un loc sigur şi folositor.

Odată obţinute autorizaţiile necesare, se poate demara construcţia acesteia.

O echipă de specialişti vă va ajuta cu cele mai bune sfaturi legate de materialele de construcţie necesare, de tipul de racordaje ce trebuiesc realizate: apă, electricitate, gaze şi de tipul de electrocasnice destinate să poată fi folosite într-un mediu deschis, expus umidităţii.

Ideea de bază va fi a dumneavoastră. Vă veţi proiecta o bucătărie în aer liber, unde vă veţi simţi bine şi unde veţi putea prepara cele mai variate feluri de mâncare, murături şi dulceţuri.  Puteţi opta pentru o bucătărie total deschisă, prevăzută cu un sistem de acoperire mobil, ce poate fi folosit doar la nevoie. De asemenea ideea unei bucătării de vară realizată din trei pereţi şi acoperiş, conferă spaţiului o aerisire bună şi un aspect deosebit, dând şi posibilitatea unei accesoritări mai bogate.

Tipul acesta de construcţie oferă avantajul de a putea instala în cadrul bucătăriei un cuptor pe lemne sau un grătar, montarea coşului de fum fiind uşor de realizat în astfel de cazuri.

Mobilierul ales pentru o bucătărie de vară, în aer liber este cel realizat din materiale rezistente la variaţiile de temperatură şi umiditate. Acestea vor rămâne pe loc şi pe timpul iernii, fapt ce impune o atenţie sporită în momentul în care se aleg modelele şi materialele.

Avantajele amenajării unui astfel de loc sunt multe. În primul rând aerisirea foarte bună, posibilitatea de a fi folosite mai multe surse de gătit în acelaşi timp,  spaţiul generos, atât de necesar unei persoane care găteşte şi, nu în ultimul rând, plăcerea de alua masa şi de a petrece clipe de relaxare împreună cu familia şi prietenii, într-un spaţiu deschis, răcoros şi plăcut.

Lumina şi umiditatea naturale vă vor da posibilitatea de a vă înnobila bucătăria cu multe flori şi  plante aromatice, toate sădite în ghivece asortate cromatic mobilierului ales, satisfăcându-vă astfel şi pasiunea pentru grădinărit.

O astfel de bucătărie este folosită o perioadă destul de lungă din an, deci ideea amenajării acesteia este destul de tentantă şi folositoare, apreciată de toţi membrii familiei.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*