Vrei să mănânci cât mai curat? Iată de unde poți face cumpărături bio

Te-ai mutat într-o casă nouă sau ești pe cale să achiziționezi apartamentul de mult visat. Este firesc să simți că trebuie să faci o schimbare și în stilul tău de viață. Te adaptezi la o nouă etapă, începi să ai mai multă grijă de sănătatea ta și a familiei tale. Așa cum ești în căutare de aer curat, este normal  și să vrei să mănânci cât mai curat și mai natural.

Vrei să mănânci cât mai curat Iată de unde poți face cumpărături bio

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zoeyh                                             

Iată câteva sugestii pe care să le iei în considerare atunci când îți planifici activitățile de zi cu zi:

Cunoaște locurile de unde poți face cumpărături bio

În cartierul rezidențial unde te-ai mutat beneficiezi de facilități importante, precum poziționarea centrală, apropierea de mijloace de transport în comun, parcuri sau alte zone de recreere.

Este momentul să descoperi și alte avantaje importante în vecinătatea locuinței, așa că începe prin a cunoaște locurile de unde poți face cumpărături bio.

Găsești rapid un magazin bio în București, poți chiar să-ți faci un obicei din vizitarea lui săptămânală, ca să achiziționezi cele mai proaspete legume și fructe pentru familia ta. Sau poți să accesezi ofertele online, atunci când știi că nu ai vreme să ajungi la magazin.

Vei descoperi produse bio de o largă varietate, nu doar fructe și legume, ci și carne, pește, brânzeturi, dulciuri, condimente, oțeturi speciale, sosuri pentru paste, zacuscă și alte bunătăți din cămara buncii. În plus, sunt locuri de unde poți să alegi un cadou inspirat, pentru că găsești aici vin ecologic sau cosmetice bio.

Știi cum se spune, obișnuința este a doua natură, așa că nu neglija acest obicei și stabilește-ți un itinerar prin cartier, treci și prin piață, cumpără și un buchet frumos de la florăria din colț sau ia suc de portocale proaspăt pentru acasă.

Încurajezi astfel micile afaceri de proximitate și totodată beneficiezi de produse proaspete, iar plimbarea pe jos prin împrejurimi te va ajuta cu siguranță să mai faci un pic de mișcare, după orele de la birou.

Organizează excursii cu familia la ferme ecologice

Iată o soluție simplă și practică: la sfârșit de săptămână, organizează excursii cu familia în apropierea Bucureștiului, o să găsești numeroase ferme ecologice, de unde poți face cumpărături bio…direct de la sursă.

În plus, beneficiezi și de o ieșire în natură, atât de necesară într-o perioadă complicată cum este cea cauzată de pandemia de coronavirus. Copiii vor fi încântați să cunoască locuri și obiceiuri noi, iar brunch-ul de duminică poate fi o delicioasă degustare de produse proaspete, pregătite de gazdele ospitaliere, care vă întâmpină  cu specialități delicioase.

Vei afla că, dacă vrei să mănânci cât mai curat, trebuie să ai respect pentru natură, să știi să asculți pământul și să ai răbdare ca roadele sale să-și urmeze creșterea firească.

Pentru că ecologic nu înseamnă doar eliminarea unor substanțe chimice de sinteză. Ca să ai fructe și legume bio, trebuie ca fermierii să practice agricultură ecologică, adică să rotească culturile, să îmbogățească solul cu îngrășăminte organice, să dea timp pământului să se refacă și să culeagă recoltele doar atunci când sunt coapte, fără să le grăbească în vreun fel.

Ai grijă de stilul de viață al familiei tale și alege fructe, legume și produse proaspete, de la un magazin bio de încredere!

Lasă un Comentariu...

*