Trandafiri urcători pentru o grădină spectaculoasă

Dacă v-aș întreba care este prima floare care vă vine în minte, ați spune „trandafirul”? Majoritatea oamenilor preferă această frumoasă floare fie pentru a o dărui, fie pentru a o avea în grădină.

trandafiri cataratori (1)

Picture 1 of 10

Trandafirul, cunoscut din cele mai vechi timpuri, este o prezență nelipsită din grădinile noastre. Iar pentru a avea o grădină și mai spectaculoasă, vi-i propunem pe cei urcători. Indiferent de mărimea spațiului de care dispunem, trandafirii urcători ocupă un loc special. Datorită impactului decorativ puternic pe care îl au asupra unei grădini, ei au fost aleși ca fiind cei mai impresionanți trandafiri.

De ce trandafiri urcători?

Acest tip de trandafiri este perfect pentru persoanele ce iubesc stilul romantic. Trandafirii urcători vă ajută să creați un spațiu demn de o grădină de poveste. Ghidați așa cum trebuie, se potrivesc de minune dacă doriți să ascundeți anumite aspecte ale grădinii, cum ar fi garduri sau ziduri care nu arată la fel de bine ca în prima zi sau au vopseaua scorojită. Vă ajută să creați un spațiu exterior cu adevărat deosebit. În preajma lor, în anotimpul călduros, veți avea umbră și intimitate. Specialiștii îi recomandă pentru a evidenția elementele decorative din grădină sau pentru a separa anumite zone.

Cum îngrijim trandafirii urcători?

Trandafirii urcători înfloresc o singură dată pe sezon. Nu sunt pretențioși și se întrețin relativ ușor. Deși au florile mai mici decât cei obișnuiți, ele sunt mai parfumate și mai intens colorate. Dacă vă doriți să fie sănătoși, e bine să nu îi plantați foarte aproape de ziduri. Lăsați aproximativ 50 cm distanță între marginea zidului și tulpina lor. La baza zidurilor, pământul este uscat și sărac în minerale. De aceea, este bine să le lăsați loc să crească, să îi udați atunci când vedeți că pământul este uscat și să nu uitați că la plantare solul se îmbunătățește cu îngrășământ natural. Legarea trandafirilor se face ușor. E de preferat să folosiți o plasă ca să nu fie legați direct de zid sau gard.

Imediat după ce florile au dispărut, plantele se taie intensiv. De aceea, se încurajează formarea unei „coroane” puternice, dezvoltarea continuă a acestora și dirijarea către înălțimi mai mari. Dacă tăierea trandafirilor se execută corect, aceste soiuri se răspândesc rapid și acoperă instant arcadele din grădină sau gardurile împrejmuitoare.

În cazul în care doriți să vă amenajați grădina cu ajutorul trandafirilor urcători, aveți grijă ce specii alegeți. De exemplu, anumite soiuri au nevoie de aer, preferând spațiile aerisite și bine ventilate. Nu se recomandă un suport închis, un perete sau o structură de ciment. Cea mai bună alegere este o pergolă sau o arcadă.

Cele mai cunoscute specii de trandafiri urcători sunt Crimson Glory, Madame Alfred, New Dawn, Albertine și Veilchenblau. Sunt disponibili în diferite nuanțe: de la roșu intens la roz deschis sau alb. Totuși, optați pentru o nuanță care să se potrivească cu textura și nuanța suportului.

Lasă un Comentariu...

*