Reguli simple pentru întreținerea unei piscine

Ai reușit să îți îndeplinești visul de a avea propria piscină în care să înoți, în curtea casei tale? Atunci cu siguranță ești interesat sa descoperi câteva reguli simple, dar utile pentru întreținerea corespunzătoare a acesteia, indiferent de anotimp. 

Astfel, vei avea grijă de sănătatea ta și a celor care vor utiliza piscina. În plus, prin întreținerea optimă a piscinei, periodic, vei reduce costurile aferente reparațiilor necesare. Citește mai departe pentru a descoperi cum să ai grijă de piscina ta în fiecare lună, cu ajutorul ustensilelor de curățare și a echipamentelor de încălzire a piscinei de pe hydrospa.ro.

Întreținerea piscinei pentru a asigura buna circulație a apei

Știai că apa care nu circulă este mai puțin curată, mai tulbure și mai puțin sigură pentru sănătatea ta? Așa este, circulația corectă a apei din piscină este esențială pentru ca tu să înoți într-un mediu sănătos și sigur. 

O piscină cu o bună circulație a apei are rareori probleme precum apa tulbure sau infestarea cu alge din piscină. Din acest motiv, este indicat să menții pompa și sistemul de filtrare de la HydroSpa funcțional zilnic, pentru a maximiza circulația. 

Cât timp ar trebui să rulezi pompa pentru piscină Hydrospa? În mod ideal, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Dar, deoarece acest lucru nu este posibil pentru bugetul sau echipamentele tuturor, îți recomandăm să folosești filtrul cel puțin 10-12 ore pe zi. Acesta va transforma apa de câteva ori și te va ajuta să păstrezi piscina în siguranță și curată.

Cealaltă componentă cheie pentru asigurarea unei bune circulații a apei din piscină este spălarea frecventă a filtrului. În acest caz, spălarea se referă la inversarea fluxului de apă prin filtrul utilizat și la aruncarea apei murdare și a contaminanților acumulați către portul de deșeuri, pentru a fi eliminate din bazin. 

Cum să cureți corespunzător piscina

O piscină a cărei apă circulă corect este mult mai ușor de curățat. Cu toate acestea, vei avea nevoie și de următoarele ustensile, pe care să le folosești periodic pentru curățarea piscinei:

 

  • Un skimmer;
  • O perie pentru piscină;
  • Un aspirator.

Atunci când piscina este folosită frecvent, în interiorul acesteia ajung inevitabil frunze și reziduuri din loțiunile de piele folosite de utilizatori. Acestea pot spori riscul de contaminare a apei din piscină, motiv pentru care trebuie să o cureți periodic, pentru a evita acest risc.

Pentru aceasta, este recomandat să golești și să cureți piscina săptămânal. Astfel, vei elimina reziduurile nedorite și vei asigura un mediu sănătos pentru înot. 

Un produs de curățare automată a piscinelor poate reduce semnificativ timpul de curățare. Acesta nu va elimina nevoia de degresare și periere obișnuită, dar va facilita ambele sarcini, eliberându-te pentru a  petrece mai mult timp în piscină. 

Evaluarea și reglarea compoziției chimice a apei din piscină

Cele trei aspecte esențiale de care trebuie să ții cont, în ceea ce privește compoziția chimică a apei sunt următoarele:

  • Nivelul pH-ului – Acesta indică cât de acidă sau de bazică este apa din piscină. Un nivel scăzut indică aciditate, iar cele ridicate sunt bazice. Valoarea ideală a ph-ului apei din piscină este cuprinsă între 7.4 și 7.6.
  • Alcalinitatea – Aceasta ajută la evitarea atingerii unor valori extreme de bază sau de aciditate. Valoarea ideală în acest caz este de 100-150 ppm.
  • Nivelul de dezinfecție a apei – Acesta indică cantitatea de clor și de brom din apa piscinei. Valorile potrivite variază în funcție de tipul de produse de igienizare pe care le alegi.

Pentru a întreține corespunzător piscina, este indicat să folosești testere ale acestor valori și substanțe speciale de reglare a compoziției chimice a apei de la Hydrospa.

Prin urmare, nu este dificil să întreții corect piscina atunci când ai la dispoziție informațiile necesare și echipamente utile, pe care să te poți baza. 

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un Comentariu...

*